ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ

– Πετούν το “μπαλάκι” σε τοπικούς άρχοντες και βουλευτές να στηρίξουν τον αγώνα τους

Δυναμικές αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης από τη Βουλή, του Νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Σε συνέχεια των δράσεων που έχει προαναγγείλει η ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα,, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ “Η ΕΝΩΣΗ” έκαναν μια συμβολική διαμαρτυρία το πρωί της Τρίτης στον κόμβο Κοζάνης – Λάρισας, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και έντυπο υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, κατά της πώλησης των μονάδων.

Με σύνθημα “Ρεύμα- νερά είναι δημόσια αγαθά”, και με πρόταγμα τον λιγνίτη ώστε να παραμείνει το εθνικό καύσιμο της χώρας, τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ δηλώνουν ενάντια στην διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και καλούν τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να αντισταθούν  στο “Εθνικό έγκλημα” όπως λένε, αναφερόμενοι επιπρόσθετα και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού της χώρας. Παράλληλα, καλούν τους πολίτες να είναι στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα που δίνουν για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας και το μέλλον της χώρας.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο γραμματέας του σωματείου Νικόλαος Ματιάκης , η ΕΝΩΣΗ έχει προγραμαμτίσει κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, λέγοντας “ένα μεγάλο όχι στο εθνικό έγκλημα, όπως το έχει κατονομάσει ο πρωθυπουργός , λέγοντας στους κατοίκους της Κοζάνης και όχι μόνο  ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων δεν είμαι υπόθεση των εργαζομένων , αλλά είναι υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Στογιάννης έριξε το “μπαλάκι” της ευθύνης στους τοπικούς βουλευτές, καλώντας τους να μην συνηγορήσουν στο εθνικό έγκλημα ξεπουλήματος  των μονάδων της Μεγαλόπολης και του Αμυνταίου. “Ένα εθνικό έγκλημα, κατ’ ομολογίαν του κ. Τσίπρα, με την ανάληψη της πρωθυπουργίας , το εθνικό έγκλημα έγινε αποεπένδυση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και τα εργασιακά δικαιώματα”. Επίσης, κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς άρχοντες και τον περιφερειάρχη, στο πλευρό τους, καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο αγώνας θα κορυφωθεί με 48ωρες απεργίες που θα εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ, ενώ η ΕΝΩΣΗ δηλώνει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, για να περάσει το μήνυμα αγώνα με όρους κοινωνίας και όχι με όρους συντεχνίας, όπως τονίζουν.




Β.Σ.