Το γυμνάσιο του Μεσοβούνου στο πλαίσιο του προγράμματος e- twinning αδελφοποιήθηκε προ δύο χρόνων με το Γυμνάσιο Αριστείδης Μπριάν της Οράνζ, πόλης της Νότιας Γαλλίας που φημίζεται για τα κρασιά της. Πέντε μαθητές μαγειρικής τέχνης από το γυμνάσιο της Γαλλίας , κάτι σαν τα δικά μας επαγγελματικά λύκεια φιλοξενήθηκαν μαζί με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους στην περιοχή γνωρίζοντας και τα μυστικά της κουζίνας του Ναουμίδη.

Οι πέντε φερέλπιδες σεφ εντυπωσιάστηκαν από τις γεύσεις με την πιπεριά Φλωρίνης, τα ολόκληρα ψάρια όπως σερβίρονται στην χώρα μας, τη φλωρινέλα και εν γένει με την ποιότητα των υλικών και τις μυρωδιές τους. Δεν έλειψαν και οι γαστρονομικές ανταλλαγές με τη μαύρη τρούφα να προσφέρεται στο Γιάννη Ματούλα, σεφ του εστιατορίου Ναουμίδη στην Κοζάνη.

Στο πρόγραμμα e- twinning συμμετέχουν οι καθηγητές του Γυμνασίου Μεσοβούνου κα Αθηνά Βαρσαμίδου, καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και Δημήτρης Κουβάς, καθηγητής μαθηματικών, οι οποίοι και έδωσαν τις ευκαιρίες αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων. Ο Γιώργος Δελιόπουλος, φιλόλογος συνέδραμε στην ξενάγηση των μαθητών, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στα μαγειρεία, αλλά και στα αξιοθέατα. Διάχυτος λοιπόν και ο ενθουσιασμός των μαθητών από τις τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο οποίος και αποτελεί μνημείο για την πόλη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου