Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η KEΠΑ-ΑΝΕΜ Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ), ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Aμφιθέατρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (κτήριο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας), Περιοχή ΖΕΠ, στην Κοζάνη. Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ και γενικότερα για την εκδήλωση στα τηλ.: 24610-24022, 2310-480.000).

Η Δράση «Επιχειρούμε Έξω» στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ ενώ η Δημόσια Επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50%. Η έναρξη των αιτήσεων ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου 2018 και είναι ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης της Δράσης που ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης της Δράση «Επιχειρούμε Έξω» και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη Δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18:00-18:15

Χαιρετισμοί

-κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας & Πρόεδρος ΑΝΚΟ

-κ. Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ

-κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ & ΕΦΕΠΑΕ

18:15-18:45

κ. Νικόλαος Στράβας, ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

Παρουσίαση της Δράσης «Επιχειρούμε Έξω»

18:45-19:15

κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒΕ

«Πως θα μεγιστοποιήσετε τις ωφέλειες του προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω»-Πρακτικές συμβουλές επιτυχίας από τον ΣΕΒΕ»

19:15-20:00
Ερωτήσεις κοινού -Απαντήσεις

Η δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους.

Παρακούμε για τη συμμετοχή σας να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network – Hellas»

Πληροφορίες: Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, κα.Λιάνα Παπατέρπου, κ.Σπύρος Κελλίδης

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210