Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Λογιστών Κοζάνης διοργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός – Ρύθμιση Οφειλών σε Τράπεζες/Δημόσιο/ΕΦΚΑ -Ακατάσχετο Λογαριασμών» στην αίθουσα του Κοβεντάρειου το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός αποτελεί μια νέα εξωδικαστική κατά βάση συλλογική διαδικασία ρύθμισης και διευθέτησης των οφειλών επιχειρήσεων. Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως προβλέπεται, ρυθμίζεται για πρώτη φορά το σύνολο των χρηματικών υποχρεώσεων βιώσιμων επιχειρήσεων, μέσω της κατάρτισης συμφωνίας ρύθμισης οφειλών με την πλειοψηφία των πιστωτών τους. Η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό, και προϋποθέτει επιτυχή διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ της αιτούσας επιχείρησης και των πιστωτών της.
Για το θέμα μίλησαν οι Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Δικηγόρος, Βασίλειος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας, Δικηγόρος Κοζάνης, Αθανάσιος Αλεξόπουλος, Δικηγόρος Θεσ/νίκης, Ασπασία Βυτανιώτη, Συντονίστρια εξωδικαστικού μηχανισμού,
Δικηγόρος Καστοριάς. Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο Βασίλειος Μόσχος – Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Κοζάνης – Λογιστής.