Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έρχεται εκτάκτως στο Νοσοκομείο της Κοζάνης την Τρίτη το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το Μαμάτσειο ετοιμάζεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο για COVID -19 μεταφέροντα ς όλα τα καθαρά παθολογικά και χειρουργικά του περιστατικά στη Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» Euromedica της πόλης. Ουσιαστικά δηλαδή αναστέλλει τη λειτουργία της η χειρουργική κλινική.

Θυμίζουμε ότι από το Νοέμβριο του 2020 ο Όμιλος Euromedica έχει θέσει στη διάθεση του συστήματος υγείας της χώρας 20 κλίνες της Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή, στην Κοζάνη, οι οποίες δεν είχαν αξιοποιηθεί. Οι ανάγκες φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν 20 ασθενείς στην ιδιωτική κλινική και σταδιακά μέχρι και 50. Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί θα στηρίξουν τη νοσηλεία των ασθενών με τη συνδρομή των ιδιωτών να γίνεται απαιτητή.

Τα όμορα νοσοκομεία αδυνατούν λόγω αυξημένης πίεσης να δεχτούν άλλα περιστατικά από το Νοσοκομείο της Κοζάνης οπότε όλος ο όροφος του Μαμάτσειου μετατρέπεται σε COVID-19 για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση. Η χρήση της ψυχιατρικής κλινικής ξεπεράστηκε αφού ήδη οι ανάγκες είναι πολύ πιο αυξημένες ,όπως αποδείχτηκε και από την μεταφορά της χειρουργικής-μαιευτικής που γέμισε μόλις σε δυο μέρες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Διαμετακομιστικό κέντρο το Μαμάτσειο-90 ασθενείς εντός, 120 σε άλλα νοσοκομεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο της Κοζάνης -150 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο και άλλα νοσοκομεία