6-7-8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΛΟΓΩ…ΔΕΗ

– Μόσχου: “Η πώληση μονάδων είναι εθνικό έγκλημα” – Τι λέει για το Ειδικό Τιμολόγιο

Τον Μάρτιο του 2018, δηλαδή σε ένα δίμηνο, θα πάει σε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο το σωματείο εργαζομένων “Σπάρτακος”, που είναι και το μεγαλύτερο αριθμητικά σωματείο εργαζομένων  στη ΔΕΗ. Η χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι συνδικαλιστές δηλώνουν παρών για να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης μονάδων, λέγοντας πως η πώληση του πλούτου του λαού είναι εθνικό έγκλημα.

Ειδικότερα, η απόφαση για την κάθοδο του σωματείου σε εκλογές πάρθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του “Σπάρτακου” για το 2018, που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Μόσχος Μόσχου, στην συνεδρίαση που έγινε πραγματοποιήθηκε, αρχικά, η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε αναφορά για τις αρχαιρεσίες του συνδικάτου, που αποφασίστηκε ότι θα γίνουν στις 6-7 και 8 Μαρτίου, εκτός αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Οι εκλογές στον “Σπάρτακο” γίνονται κάθε τριετία, οι τελευταίες αρχαιρεσίες έγιναν τον Μάρτιο του 2015 και η τωρινή συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους εργαζόμενους, σημειώνει ο κ. Μόσχου . “Ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τη δράση μας το τελευταίο δίμηνο και είπαμε στον κόσμο να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, αν έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα πουλάει μονάδες. Αν, δηλαδή, προχωρήσει το market test , ώστε να ακολουθήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις από όλους τους εργαζόμενους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αυτό που πάνε να κάνουν είναι εθνικό έγκλημα”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, καλώντας επίσης τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να μην το ψηφίσουν όταν έρθει στη Βουλή. Προσέθεσε, δε, πως αν υπάρξει τελικά ενδιαφέρον από ιδιώτες, η πώληση μονάδων θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ωστόσο οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε πως οι ελληνικές εταιρείες δεν θα δείξουν ενδιαφέρον αν στην “εξίσωση” δεν μπουν και τα νερά, δηλαδή τα υδροηλεκτρικά. “Κρατάμε το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα και όταν χρειαστεί θα κάνουμε κινητοποιήσεις”, ανέφερε ο κ. Μόσχου.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, τα μέλη του σωματείου , σήμερα, ανέρχονται στις 2.500-2.600 και με νέες εγγραφές θα πλησιάσουν τα 3.000 μέλη.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την ψήφιση του φθηνότερου  οικιακού τιμολογίου για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” απάντησε πως είναι κάτι το επικροτεί, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί δικαίωση και του συνδικάτου, μιας και ήταν στα αιτήματά του.

Β.Σ.