Συγκίνηση και μνήμες ξύπνησε η τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 62χρόνων συνεχούς παρουσίας της ΕΡΤ Φλώρινας στην ακριτική περιοχή και στα βαλκάνια, που διοργάνωσε η ΕΡΤ Φλώρινας σε συνεργασία με την Π.Ε. Φλώρινας.
Τα εγκαίνια του 1ου Στρατιωτικού Ραδιοφωνικού σταθμού έγιναν 15 Απριλίου 1956 που εξέπεμψε για πρώτη φορά μέσα από τα βραχέα από έναν πομπό C43 μεταφέροντας τα νέα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, στα βαλκάνια αλλά και σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει ακόμα και σήμερα τόσο μέσω των FM όσο και της κεντρικής σελίδας της ΕΡΤ .
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι πρώτοι εκφωνητές του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και όλοι όσοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ραδιοφωνού στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας από το 1956 μέχρι και σήμερα. Στο ιστορικό λειτουργίας του σταθμού αναφέρθηκε ο προϊστάμενος, Νίκος Δούγλας.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας π. Θεωνά, τον βουλευτή Κώστα Σέλτσα, τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο, τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και τον διευθυντή περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ Μιχάλη Μεσσήνη. Παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κώστας Σιάκος , ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Τραιανός Δούγκας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία της ΕΡΤ Φλώρινας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέχρι και σήμερα. Για την προσφορά τους στο Ραδιόφωνο και στην τοπική κοινωνία βραβεύτηκαν ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Καρατζάς, ο κ. Μίκης Κοντοτόλιος, πρώτος εκφωνητής του Στρατιωτικού Ραδιοφώνου Φλώρινας και παλιοί εκφωνητές όπως ο κ. Δημήτρης Τσούλος, η κα Ελένη Αντωνιάδου και η κα Βασιλική Γρίβα.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από στελέχη της Φιλαρμονικής του δήμου Φλώρινας.
Όλοι εμείς εδώ σαν ΕΡΤ Φλώρινας ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους όσοι δεν τα κατάφεραν να παραστούν για προσωπικούς λόγους.
Βίντεο: Γιώργος Περιβολάρης
Φωτογραφίες: Γιάννης Δέδες, Νίκος Σειδαρίδης

http://www.ert.gr