ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΕΤΑΣ
Εν μέσω διαφωνιών εξελίχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων.  Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή πρόταση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για να επανατοποθετηθεί η πλακέτα στην Περιφέρεια όπου αναγραφόταν το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την επαναονοματολογία της αμφιθεατρικής αίθουσας σε Κ. Καραμανλή. Η πρόταση αυτή έγινε με αφορμή την απόφαση για την απονομή του Θυρεού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Καρυπίδης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους για το θέμα, τόνισε πως επανέφερε προς συζήτηση το θέμα, λόγω αποχώρησης της μείζονος αντιπολίτευσης στην προηγούμενη συνεδρίαση, ώστε να παρθεί η απόφαση με ομοθυμία στο πρόσωπο του κεντρικού παράγοντα της χώρας.
Επιπλέον ένα ακόμη θέμα του περιφερειακού συμβουλίου ήταν η έγκριση υποβολής προτάσεων στην 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II Cross Border Co-operation Programme “GREECE – ALBANIA 2014-2020”) για το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος. Ο κ Καλαϊτζόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν αποδεκτές αρκετές από αυτές τις προτάσεις. Το πρόγραμμα αφορά έργα και δράσεις καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο συνεργασίας με το κράτος της Αλβανίας. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα γίνουν έργα κοστους 2.5 εκ. ευρώ και τα έργα που θα γίνουν θα αφορούν: αγροτικά, έλεγχο υδάτων , πολιτική προστασία κ.α.

Β.Σ.

 

perifereiako2 perifereiako10 perifereiako9 perifereiako8 perifereiako7 perifereiako6 perifereiako5 perifereiako4 perifereiako3