ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Συστήματα πιστοποίησης στον τομέα της βιομάζας στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “GABE – Greek-Albanian cross border cooperation in Biomass Exploitation” στο Επιμελητήριο Κοζάνης.
Το Ευρωπαϊκό έργο GABE αποτελεί ένα διασυνοριακό, διετές, συγχρηματοδοτούμενο έργο, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και μεταξύ των περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς. Το έργο αφορά την ενίσχυση και την αξιοποίηση της επιχειρηματικότητας που αφορά τη βιομάζα, στη διασυνοριακή περιοχή.
Στο Επιμελητήριο, εξηγήθηκαν σε εμπόρους και μέλη του ΕΒΕ, θέματα διαχείρισης και πιστοποίησης βιομάζας , ώστε να φανούν τα αποτελέσματα από το σύστημα πιστοποίησης. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα GABE έχει τέσσερις εταίρους, δύο από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια να  είναι ο επικεφαλής εταίρος και τον δεύτερο εταίρο να είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Από την Κορυτσά συμμετέχουν ως εταίροι η εκεί περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κορυτσάς, ενώ τελικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Β.Σ.