Δώδεκα ασθενείς, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης .Εξιτήρια δόθηκαν σε ηλικιωμένη από τη Δαμασκηνιά, η οποία αποθεραπεύτηκε πλήρως και ηλικιωμένο άντρα από τη Γαλατινή, ο οποίος παραμένει θετικός, αλλά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Θετική στον ιό είναι και μια νοσηλεύτρια, η οποία υπηρετεί στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Γίνεται η ιχνηλάτηση και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλεύτριες της ίδιας βάρδιας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα κλείσει η παθολογική του Μαμάτσειου, η οποία αποτελεί και την εμπροσθοφυλακή του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Ως ύποπτο κρούσμα μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο έγκυος γυναίκα για προληπτικούς περισσότερο λόγους. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η μαιευτική κλινική λειτουργεί κανονικά με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αρκετές γεννήσεις νεογνών έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα των τριών βδομάδων με τα περιοριστικά μέτρα ,ενώ υπάρχει και ειδικός απομονωμένος θάλαμος για εγκύους που νοσούν.

Από τα 18 θετικά κρούσματα που καταγράφτηκαν στο Μαμάτσειο, 5-6 προέρχονται από την περιοχή της Κοζάνης και την πόλη και τα υπόλοιπα από Δαμασκηνιά, Σιάτιστα, Γαλατινή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου