Μπορεί να είναι προεκλογική περίοδος, αλλά δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια. Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Κοζάνης, η οποία ελέγχεται αυτή την περίοδο από τη διαχειριστική αρχή του ΤΕΒΑ κάνει φύλλο-φτερό όλες τις τελευταίες διανομές τροφίμων της κοινωφελούς για να διαπιστώσει το έλλειμμα δύο τόνων κρέατος στις αποθήκες της. Η συνέντευξη του δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη άφηνε σκιές για το ρόλο της περιφέρειας και ειδικότερα για τις πιθανόν λάθος συνταγές που έδινε με αποτέλεσμα να μην δόθηκαν σωστές ποσότητες τροφίμων σε ωφελούμενους.

Επειδή τυχαίνει να στηρίζονται και η Περιφέρεια και ο Δήμος Κοζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον λίγες μέρες πριν την κάλπη να αντιπαρατεθούν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι δικαστές, ούτε όμως μπορούν να κουκουλώνουν τόσο σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με λάθος διαδικασίες σε τήρηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, πόσο μάλλον για ασυνήθιστο τρόπο σε κατανομή τροφίμων. Ακόμα και αν η καταγγελία της ωφελούμενης στρέφεται σε πρόσωπα της κοινωφελούς, υπάρχουν ευθύνες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

«Τρύπα» στην αποθήκη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης  -Η διαχειριστική αρχή του Τ.Ε.Β.Α. ελέγχει όλες τις κατανομές τροφίμων -Λευτέρης Ιωαννίδης: « Την ευθύνη την έχουν τα στελέχη της κοινωφελούς και η περιφέρεια σε κάποιο βαθμό»

Τα προϊόντα των απόρων του δήμου Κοζάνης (ΤΕΒΑ) βρέθηκαν σε ράφια καταστημάτων – Εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο διανομής τους