Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕΛΛΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

– Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του θανάτου του Γιώργου Πολύζου, πατέρα του Κωστή

Για μια απόφαση που δικαιώνει τόσο την οικογένεια Πολύζου (τους θείους του αδικοχαμένου Κωστή), όσο και όλη την τοπική κοινωνία της Σιάτιστας , έκανε λόγο μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο  Αθανάσιος Τέλλιος, δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου, σχολιάζοντας  την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Καστοριάς για την ομόφωνη ενοχή  της μητέρας και του πατριού του αδικοχαμένου Κωστή Πολύζου και καταδίκη τους σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

“Η απόφαση ήταν ορθή, οι δικαστές έκαναν τη δουλειά τους και αυτό ήταν το ζητούμενο. Εμείς νοιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι . Η οικογένεια, σίγουρα, μετά από πολλά χρόνια, νοιώθει δικαιωμένη, όχι μόνο για το χαμό του Κωστή που σίγουρα τους πόνεσε γιατί ήταν πάρα πολύ κοντά τους ως το παιδί του αδερφού τους, αλλά και επειδή ένοιωθαν την πικρία από τον χαμό του αδερφού τους, που θεωρούσαν από τότε ότι δράστες ήταν οι εν λόγω κατηγορούμενοι, πλέον καταδικασθέντες, η κα. Κουτσέγκου και ο κος Ντιός. Πιο πολύ προς το πρόσωπο της κας Κιουτσέγκου. Σίγουρα η απόφαση αυτή δικαιώνει και την τοπική κοινωνία η οποία επευφημούσαν με την πρόταση της Εισαγγελέως του δικαστηρίου, η οποία δήλωνε την απόλυτη ενοχή των κατηγορουμένων”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τέλλιος.

polizos2Ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου, σχολιάζοντας τη δικαστική διαδικασία, έκανε λόγο για μια ” ιδιαίτερα δύσκολη δίκη για τους νομικούς κύκλους”, η οποία έγινε χωρίς την παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως σχολίασε σχετικά ο κ. Τέλλιος “ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στα νομικά χρονικά, γιατί στο πρόσωπο του νόμιμου πολιτικού ενάγοντα, του ανήλικου αδερφού, υπήρχε η σύγκρουση συμφερόντων, επειδή είχε ταχθεί όπως ήταν λογικό,  λόγω και της βιολογικής πλευράς με το πρόσωπο της μητέρας του και του φυσικού του πατέρα. Επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να γίνει κληρονομικός ενάγων, με την κληρονομική διαδοχή, οι επόμενοι ήταν τα αδέρφια που είναι εν ζωή, οι εντολείς, μου, ο κ. Ευάγγελος Πολύζος και η κ. Χρυσούλα”.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε να υπάρξει  πολιτικός ενάγων και αυτό από νομικής πλευράς για να γίνει και κατανοητό στον κόσμο , όπως εξήγησε ο κ. Τέλλιος, προέκυψε από μια απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου , που οριοθετούσε με νομολογία ποιοί μπορούν  να ανήκουν στη θέση του πολιτικού ενάγοντα, απέκλεισαν το θείο και τη θεία αλλά με τη πρακτική που παρατηρήθηκε στα αστικά δικαστήρια κυρίως για τροχαία ατυχήματα που εμφανιζόταν ένα σόι ολόκληρο να διεκδικεί αποζημιώσεις. Εδώ φυσικά σε αντιπαραβολή με τη δικαστική αποζημίωση, οι εντολείς μου δεν είχαν καμία απολύτως χρηματική αξίωση, ήθελαν να υποστηρίξουν την κατηγορία και να αναδείξουν  με την πολύμηνη έρευνά μας κάποια στοιχεία που δεν βγήκαν στην επιφάνεια ή δεν παρατηρηθήκαν στη δικογραφία”.
Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας

giorgos_polizosΤο δικαστικό αποτέλεσμα δίνει το έναυσμα στην οικογένεια Πολύζου να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για τον θάνατο του πατέρα του Κωστή, Γιώργου Πολύζου. Μάλιστα σύντομα θα κατατεθεί η μήνυση, με την ελπίδα της οικογένειας, να δικαιωθεί για μια ακόμη φορά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα όσα απάντησε σχετικά  για το θέμα, ο δικηγόρος κ. Τέλλιος: “Σύμφωνα με την προσωπική μου  άποψη, συντάσσομαι με την άποψη της Εισαγγελέως, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι ο θάνατος  του Κωστή δεν επήλθε από ένα θλων όργανο όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αλλά ήταν προϊόν δηλητηρίασης . Στα τοπικά δρώμενα της Σιατίστης , η οικογένεια , οι εντολείς μου, τα αδέρφια του αποθανόντος Πολύζου και κατά τις μαρτυρίες των γιατρών που ήδη μας βοήθησαν στην έρευνά μας , δήλωναν ότι ο θάνατος του αδελφού τους προκύπτει από δηλητηρίαση. Για αυτό και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Γιατί , έτσι όπως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, με την απουσία θορύβου, με την απουσία κάποιου μαλώματος τη στιγμή της πρόκλησης θανάτου… Εκείνες τις ημέρες  δεν είχε ακουστεί πουθενά θόρυβος. Συντάχθηκα με την άποψη της εισαγγελέως και θα καταθέσουμε τη μήνυση εντός ολίγου και ελπίζουμε ίσως σε κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν κάτι παραπάνω ή διαθέτουν κάποια έγγραφα που γνωρίζουν κάτι παραπάνω,  ώστε να αναδείξουμε αυτό που θέλουμε , να προσέλθουν και να αναδείξουμε αυτό που πρέπει”.

 

“Τι απέγινε ο φάκελος του Γιώργου Πολύζου ;”

Μείζον ζήτημα αποτελεί η καταστροφή του ιατρικού φακέλου του αποθανόντος. Όπως σχολίασε ο κ. Τέλλιος: “Αυτό αποτέλεσε το μεγαλύτερο εμπόδιο και από εκεί θα μπορούσαμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την υγεία του. Παρά το γεγονός ότι το Μαμάτσειο Νοσοκομείο δεν μας παρουσίασε κανένα πρωτόκολλο καταστροφής εγγράφων , κάποια φαινόμενα πλημμυρών ή φυσικών καταστροφών, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε κάθε ζήτηση θα έπρεπε να παρουσιάσει πρωτόκολλα καταστροφών όπως τηρεί κάθε δημόσια υπηρεσία. Δεν παρουσίασε το παραμικρό και μένει ένα ερωτηματικό, τι απέγινε ο φάκελος του Γιώργου Πολύζου, του βιολογικού πατέρα του Κωστή και για ποιο λόγο δεν βρίσκεται σήμερα στα χέρια μας”.
Προσωπική άποψη και εικασία, του κ. Τέλλιου, είναι  ότι “επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία”, αναφερόμενος σε δηλητηρίαση σαφώς, με τον ίδιο να σχολιάζει σχετικά πως: ” Αν η έρευνά μας βοηθήσει να το αποδείξουμε αυτό και με τη βοήθεια της εισαγγελικής αρχής  , μακάρι ελπίζουμε να γίνει, θα πάρει το δρόμο η ιστορία”. Εχθρός στην περίπτωση αυτή, είναι ο χρόνος, ο οποίος πιέζει πολύ.

 

Β.Σ.