Σε αναμονή βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μεσιανής για την σωτηρία του δάσους μακεδονικής δρυός. Παρότι αναφέρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της 24ης Μαρτίου ότι θα μετακινηθούν κάποια Φ/Β από το δάσος προς το Ροδίτη δεν φαίνεται να προχωράει αυτό το εγχείρημα που βρίσκει και αντίθετη την γειτονική κοινότητα.

Εξετάζονται αρκετές ακόμα τοποθεσίες για την μεταφορά των Φ/Β χωρίς ακόμα όμως η εταιρεία να έχει υποβάλει νέα αιτήματα έγκρισης επέμβασης. Βεβαίως μπορεί να χρησιμοποιήσει μια από τις υπάρχουσες αιτήσεις , δεν είναι και λίγες και κατόπιν να κάνει ανάκληση των πρώτων αποφάσεων. Στην παρούσα φάση πάντως δεν έχουν ανακληθεί οι αρχικές αποφάσεις, τόσο για την ακύρωση των απαλλακτικών, όσο και των αποφάσεων για επέμβαση στο δάσος που έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση για τη διευκόλυνση του έργου.

Και η εκχέρσωση προχωρά κανονικότατα στο βόρειο μέρος του έργου και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με την υπογραφή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Βασίλη Μιχελάκη που λίγο τον νοιάζει αν θα του αναστείλει την κομματική ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κατέχει μια τέτοια καίρια θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι απανωτές συσκέψεις των τελευταίων ημέρων για την «τακτοποίηση» του πράσινου έργου ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές στην τοπική κοινωνία.

Φαίνεται ότι οι πράσινοι επενδυτές που επεμβαίνουν στην θέση Μάνα Νερού της Μεσιανής σε ένα δάσος και στο Ρέμα Γιότσα των Γρεβενών έναν οικότοτο προτεραιότητας απολαμβάνουν τα ευεργετήματα του νόμου και το όλο θέμα είναι υπερκομματικό.

Τουλάχιστον να βλέπαμε την απόσυρση της κόρης του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα από το εν λόγω έργο, όπως ανακοινώθηκε από τις 12 Μαρτίου θα ήταν ένα είδος σεβασμού στην αγωνία των κατοίκων. Εκτός και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχει ένα ενιαίο έργo…, Μάνα Νερού για επενδυτές μικρούς και μεγάλους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ανταποδοτικά στους κατοίκους της Μεσιανής με τα Φ/Β να παραμένουν στο δάσος! -Το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων αποφασίζει για τις εκτάσεις στο Ροδίτη