Η Δυτική Μακεδονία σε επίπεδο γευσιγνωσίας αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και το αποδεικνύει κάθε χρόνο με τις βραβεύσεις που αποσπούν τα εστιατόρια της περιοχής.
Ποιο συγκεκριμένα στη φετινή διοργάνωση των “Χρυσών Σκούφων”, έναν καταξιωμένο πλέον θεσμό, έλαβαν διάκριση “βραβείο ελληνικής κουζίνας” τρία εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, με τοπική ελληνικού κουζίνα! Πρόκειται για τον “ΘΩΜΑ” στο Σκλήθρο Φλώρινας, τον “ΚΟΝΤΟΣΩΡΟ”  στο Ξινό Νερό Φλώρινας και τέλος τον “ΝΑΟΥΜΙΔΗ” στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, στη Λίμνη Βεγορίτιδα (αλλά και με δεύτερο εστιατόριο στην Κοζάνη).

Δείτε αναλυτικά:

 

Θωμάς

Τοπική ελληνική κουζίνα

Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Σκλήθρο, 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς

23860/31206

www.agonari.gr/thomas/tavern.html

Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης , Νίκος Πάσπαλης

Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νίκος Πάσπαλης

Ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από την τοπική μακεδονική παράδοση και στηρίζεται σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά βάσης. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις αλλά και ο κλασικισμός, που κρατά ζωντανή την παράδοση, διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο το οποίο προτείνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

 

 

 

Κοντοσώρος

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα

Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Ξινό Νερό

23860/81256

www.kontosoros.gr

Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος

Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος

 

Δεξιοτέχνης και τολμηρός στις απόψεις του, ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει την πορεία του σε μια περιοχή «δύσκολη» για τη γαστρονομία απαιτήσεων. Η γευστική επάρκεια των πιά­των που προτείνει έχει μετατρέψει το εστιατόριό του σε πόλο έλξης για τους φίλους της γεύσης, οι οποίοι κάνουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να απολαύσουν την κουζίνα του.

 

 

Ναουμίδης

Κλασική ελληνική κουζίνα

Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα

2386061238

Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης

Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης

 

Ο Άγγελος Ναουμίδης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του εστιατορίου του στις όχθες της Βεγορίτιδας. Πολύ καλή διαχείριση των ψαριών του γλυκού νερού (φυσικά, από τη λίμνη) καθώς και πιάτα που ξεφεύγουν από την ψαροφαγία κι έχουν έντονο ελληνικό πρόσημο.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια:Β.Σ. (με πληροφορίες από www.xrysoiskoufoi.gr)