Τις αισιόδοξες εξελίξεις αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στον Δήμο Γρεβενών χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Δασταμάνης μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την υλοποίηση των δικτύων στην Περιφέρειά μας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Το έργο, προϋπολογισμού 22,86 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα καθώς στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους και με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

«Η απόφαση της ΔΕΔΑ για την έναρξη κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα Γρεβενά, εντός των προσεχών μηνών, αποτελεί μία επιτυχία του Γρεβενιώτικου Λαού καθώς το όραμά του γίνεται επιτέλους πράξη μετά από συγκροτημένο σχέδιο, πολυετή δουλειά και μεγάλη επιμονή» τόνισε ο κ.Δασταμάνης και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με την πορεία του έργου και οι ανάλογες συνδέσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια προκειμένου να μπει όσο πιο γρήγορα γίνεται ένα οριστικό τέλος στην μάστιγα της ενεργειακής φτώχειας που ταλανίζει διαχρονικά τον τόπο μας.

Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν αποφασιστικά για τη θετική έκβαση του σπουδαίου αυτού έργου όπως είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Γρεβενών κ.Ανδρέας Πάτσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ.Μάριος Τσάκας. Βέβαια, επειδή στην πολιτική υπάρχει πάντα συνέχεια, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω από καρδιάς και τους πρώην Περιφερειάρχες κ.Γιώργο Δακή και κ.Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και τον τέως Βουλευτή κ.Χρήστο Μπγιάλα καθώς από την πλευρά τους θέσανε τις πρώτες και γερές βάσεις για την έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρειά μας. Τέλος, δεν θα λησμονήσω και τον αείμνηστο φίλο μου Χαράλαμπο Κιουρτσίδη ο οποίος από τη θέση του επικεφαλής της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής είχε “τρέξει” ακούραστα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών ενέκρινε τον περασμένο Νοέμβριο την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων στη ΔΕΔΑ ώστε η επιχείρηση να δημιουργήσει εκεί τους απαραίτητους σταθμούς αποσυμπίεσης για τη διανομή του φυσικού αερίου το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του ενεργειακού κόστους των δημοτών και στην οικονομική ανάπτυξη των Γρεβενών.

Εν κατακλείδι, ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων εκείνων διεργασιών που απαιτούνταν προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το μεγάλο έργο της εγκατάστασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον τόπο μας.