“ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ”

– Επί ποδός εργαζόμενοι και συνδικάτα ενόψει της κατάθεσης του Νομοσχεδίου, ίσως, την Παρασκευή

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ “Σπάρτακος”. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στην διαφαινόμενη διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενόψει της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την ψήφιση λιγνιτικών μονάδων, πιθανώς την Παρασκευή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρέοδρος του “Σπάρτακου” Μόσχος Μόσχου, τόνισε η συμβολική κατάληψη έγινε από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 9.15΄ έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με στόχο να τονίσουν στον γενικό γραμματέα κ. Μιχελάκη να διαβιβάσει στην κυβέρνηση ότι “δεν θα ανεχτούμε να ξεπουληθεί η ΔΕΗ και να θυμίσει στον Πρωθυπουργό τι έλεγε , ότι αυτό που πάει να κάνει είναι εθνικό έγκλημα”.

Ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” ξεκαθάρισε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί ,. λέγοντας πως το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της περιφέρειας το συνδικάτο θα ζητήσει από τον Περιφερειάρχη να συντονιστούν οι κινήσεις και οι δράσεις και να προγραμματιστούν νέες ,αφού όπως είπε μάλλον την Παρασκευή θα κατέβει το νομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων.

Θυμίζουμε πως είναι προγραμματισμένες τοπικές δράσεις , Τρίτη στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

φωτογραφίες: Σάκης Μάστορας, Κώστας Περτσινίδης

Β.Σ.