ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗMAΡΧΟΣ ΤΕΛΗΣ ΠΟΥΤΑΚΙΔΗΣ

Συνάντηση μεταξύ των αντιδημάρχων του Δήμου Κοζάνης και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε καλό κλίμα, με τα θέματα της καθημερινότητας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των προέδρων. Έργα ασφαλτοστρώσεων, και άλλα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο επίσης αφορά και σημαντικά έργα για μέσα στην πόλη, όπως η ανάπλαση του Κουρί που περνάει σύντομα από οικονομική επιτροπή, τα έργα πεζοδρομίων που σχεδιάζονται για τους φοιτητές των ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, η Αηλιόστρατα, η νέα Ποντοκώμη κ.α.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλης Πουτακίδης, πρόκειται για μια συζήτηση που γίνεται σταθερά κάθε χρόνο, την τελευταία τριετία , με στόχο να αναπτυχθεί η επικοινωνία μεταξύ των προέδρων και των αντιδημάρχων. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων είχαν, αρχικά, απορίες και ερωτήσεις για το θέμα της Παγίας, θέμα που ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βαλαής, ενώ στο επίκεντρο τέθηκαν και τα τεχνικά έργα , που είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το 2018. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα πρασίνου και άλλα θέματα, που αφορούν τα χωριά του δήμου, με γνώμονα  “το καλό του δήμου”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουτακίδης.

Τα ζητήματα καθημερινότητας είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινότητες και όπως σημειώνει ο ίδιος, το πρώτιστο για τον δήμο είναι να έχει την πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και μετά πως θα τα ιεραρχήσει. “Ο κάθε πρόεδρος , για το καλό του χωριού του, το βλέπει ως πολύ σημαντικό, αλλά εμείς λέμε πόσο σημαντικό είναι να ιεραρχίσουμε το πρόγραμμα. Το τεχνικό πρόγραμμα δίνει εφέτος μεγάλη βαρύτητα στις κοινότητες, και κάνουμε προσπάθειες για το ενιαίο του δήμου και αυτό να γίνει συνείδηση σε όλους. Τα μικρά προβλήματα που για τον κάτοικο της κοινότητας είναι μεγάλα, πρέπει να λυθούν”, σημειώνει ο κ. Πουτακίδης.

Ερωτηθείς για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ιεραρχούνται, απάντησε πως σε κάθε χωριό έχουν γίνει έργα υποδομής, οδικής ασφάλειας, ασφαλτοστρώσεων, ενώ βαρύτητα δίνεται και στις παιδικές χαρές, που ξηλώθηκαν όλες και πρέπει σε κάθε οικισμό να μπει από μια τουλάχιστον παιδική χαρά. Ο δήμος έχει το στοίχημα του χρόνου και ειδικά για το 2018 θέτει τον στόχο για μια παιδική χαρά σε έναν οικισμό. Ακόμη, δίνεται βαρύτητα σε αντιπλημμυρικά έργα, ενώ και το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε από όλους τους προέδρους, τόνισε ο ίδιος.

Μεγάλα έργα ανάπλασης εντός της πόλης
Σε ό,τι αφορά την πόλη, περνάει η ανάπλαση του άλσους Κουρί, μάλιστα θα εγκριθεί και από την οικονομική επιτροπή./ Επίσης, έργα στο δημοτικό κήπο, και ακολουθεί η ανατολική είσοδος από το Lidl , με στόχο να γίνει πεζοδρόμηση με στόχο να μεταβαίνουν με ασφάλεια οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και να μην κινδυνεύουν. Το εν λόγω έργο χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα, αλλά απαιτούνται κυκλοφοριακές αλλαγές, όπως τόνισε. Ανάλογο έργο προωθείται  για μέσα στο 2018 και για το ΤΕΙ, με πεζοδρόμηση, ενώ προωθείται και η Αηλιόστρατα, που θα καθυστερήσει λίγο, λόγω των απαλλοτριώσεων. Τα υπόλοιπα έργα, αφορούν την ανάπλαση του ΟΣΕ και άλλα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα, και στόχος είναι να είναι υλοποιήσιμο. Ακόμη, θα γίνει επισκευή και κατασκευή καινούρια στέγη στο Ειδικό Σχολείο και θα αναμορφωθεί ο χώρος. Επίσης, γίνονται και τα έργα του οικισμού της Ποντοκώμης, όπου θα γίνει ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα σε λαϊκή συνέλευση. Το εν λόγω έργο, όπως παραδέχεται, είναι δύσκολο και υπάρχει το στοίχημα του χρόνου, με στόχο να ξεκινήσουν οι κάτοικοι τις κατοικίες τους, στους χρόνους που πρέπει.

Β.Σ.