Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά στις Κοινότητες του Δήμου Γρεβενών η διανομή νέων και σύγχρονων κομποστοποιητών από την Υπηρεσία Καθαριότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “LESS WASTE II” που εντάσσεται στο διασυνοριακό πρόγραμμα του Interreg Ελλάδος-Αλβανίας (2014-2020) υπό την αιγίδα της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ειδικότερα, οι συνδημότες μας που κατοικούν σε χωριά της περιοχής μας και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη οικολογική δράση άρχισαν ήδη να προμηθεύονται τους δωρεάν κάδους κομποστοποίησης καθώς και τα σχετικά εγχειρίδια χρήσης προκειμένου να φτιάξουν οι ίδιοι το δικό τους σπιτικό λίπασμα.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης κ.Χρήστου Πέτρου είναι η περαιτέρω ενίσχυση και διάδοση του εν λόγω προγράμματος που θα περιορίσει σημαντικά τον όγκο των οικιακών οργανικών απορριμμάτων που καταλήγει σε κάδους σκουπιδιών (σύμμικτων απορριμμάτων) και αυξάνει κατ΄επέκταση τα δημοτικά τέλη όλων των πολιτών. Επιπλέον, η ορθή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων θα συμβάλλει στη σωστή αξιοποίησή τους καθώς το παραγόμενο κομπόστ που δημιουργείται μέσω των καινούργιων αυτών κάδων αποτελεί ένα πρώτης τάξεως λίπασμα για τον κήπο ενός νοικοκυριού.

Επομένως, η εφαρμογή της κομποστοποίησης:
• βοηθά στη δραστική μείωση των δημοτικών τελών που ευνοεί την τσέπη του κάθε δημότη
• προωθεί τη χρηστή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης
• και, βεβαίως, το παραγόμενο προϊόν, που είναι το κομπόστ – λίπασμα, συμβάλλει στην αναβάθμιση του εδάφους με μηδενικά έξοδα, με οικολογικό τρόπο και χωρίς τη χρήση σκευασμάτων, συνεισφέροντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα (24620) – 87397 και 84230.