Σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2016 παραδόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία το τμήμα της Ε.Ο. Κοζάνης – Θεσσαλονίκης όπου μέχρι το 2015 βρίσκονταν οι στενές γέφυρες του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός έργου, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, με την προτροπή μου ως Υφυπουργός Μεταφορώνκαι την συνεργασία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας, της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης και της Διοίκησης του ΟΣΕ, να υπογραφεί η απόφαση κατεδάφισης των δύο γεφυρών του ΟΣΕ. Στις 19 Ιανουαρίου 2015 παρουσία μου ξεκίνησαν οι εργασίες απομακρύνοντας τις σιδηροδρομικές ράγες και στις 14 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση των δύο γεφυρών. Ήταν μία επιτακτική απόφαση, που έπρεπε να λάβει το papadopoulos_mixalisΥπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον ΟΣΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού είχε προηγηθεί συνάντηση στο γραφείο μου στο Υπουργείο Μεταφορών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Κοζάνης, καθώς οι δύο γέφυρες δεν χρησιμοποιούταν από τον ΟΣΕ αλλά κυρίως διότι η παρουσία στη μέχρι πρότινος θέση τους προκαλούσε συχνά τροχαία ατυχήματα και τις περισσότερες φορές δυστυχήματα. Για το λόγο αυτό, οφείλαμε στους δημότες της Κοζάνης αλλά και ολόκληρου του Νομού – δεδομένου ότι πρόκειται για σημείο με τακτική κυκλοφορία οχημάτων, να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

Η σημερινή επίσημη ολοκλήρωση του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – η οποία υλοποίησε την σχετική απόφαση,μάς βρίσκει όλους τους εμπλεκόμενους δικαιωμένους και από την πλευρά των πολιτών ασφαλέστερους στην οδήγηση.

Ο σωστός σχεδιασμός των οδικών αξόνων είναι βασική προϋπόθεση για την οδική ασφάλεια. Από σήμερα, στο Νομό Κοζάνης, είμαστε λίγο πιο κοντά στο στόχο αυτό κι έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε.

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος