Ένα πολύ γρήγορο αλλά πεντανόστιμο πιάτο που έχει τις ρίζες του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολι. Η “μακαρονάδα των φτωχών” λέγεται και έτσι διότι δεν έχει ακριβά υλικά (Aglio=Σκόρδο ,Olio=Λαδι) και είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση.  Μια εκτέλεση της με λίγα ακόμα υλικά πέρα από τα κλασικά είναι η παρακάτω…

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. Ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
Λίγο μπούκοβο
Λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή θυμάρι
Λίγο μαιδανό ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)
40 ml Ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1/2 ποτήρι απο το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια μας και παράλληλα ξεκινάμε σε ένα άλλο σκεύος σε χαμηλή φωτιά να αρωματίζουμε στο ελαιόλαδο όλα τα υλικά μας μαζί και με το αλάτι και το πιπέρι
2 λεπτά πριν τα μακαρόνια μας να έιναι έτοιμα (2 λεπτά πριν τον αναγραφόμμενο χρόνο που έχει η συσκευασία) τα μεταφέρουμε στο άλλο σκεύος (χωρίς να τα σουρώσουμε) οπου έχουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το μισό ποτήρι απο το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Μόλις έιναι έτοιμα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαιδανό
Άν θέλουμε προσθέτουμε και παρμεζάνα ή πεκορίνο ή φυσικά δικά μας τυριά όπως Γραβιέρα…

kalogeridis2