Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας, Γιώργος Χιωτίδης, για την προκήρυξη 11 θέσεις ιατρών για την κάλυψη των σημαντικών κενών που έχει το νοσοκομείο.

«Με την υπουργική απόφαση μας δίνεται η δυνατότητα να προκηρύξουμε 11 θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ σε διάφορες ειδικότητες, είτε γιατί κάποια από τα τμήματα μας έχουν σημαντικά κενά, είτε γιατί κάποιοι άνθρωποι θα φύγουν με μετάθεση το 2018, είτε γιατί υπάρχει ισχυρή πρόθεση του υπουργείου για δημιουργία επειγόντων περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία» είπε αρχικά.

Οι 11 αυτές θέσεις είναι:

3 θέσεις Παιδιάτρων (Διευθυντής, Επιμελητής Α’ και Β’),
3 θέσεις αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή χειρουργικής ή πνευμονολογίας ή γενικής ιατρικής (Διευθυντής, Επιμελητής Α’ και Β’),
2 θέσεις Επιμελητή Β΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας
1 θέση Επιμελητή Β’ Οφθαλμολογίας
1 θέση Επιμελητή Α’ Παθολογίας
1 θέση Επιμελητή Α’ Νεφρολογίας.

Παράλληλα ο κ. Χιωτίδης στάθηκε και στο γεγονός της προσφοράς από την πλευρά των ιατρών και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι περισσότερες θέσεις θα στελεχωθούν, ενώ αυτή του παθολόγου παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Υπογράμμισε δε πως μέσα σε ένα τετράμηνο θα μπορούν οι γιατροί να αναλάβουν υπηρεσία, με δεδομένο ότι η διαδικασία αξιολόγησης έχει αλλάξει και έχει περάσει στην αρμοδιότητα της 3ης Υ.ΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Γιώργου Κωτακίδη, που έκανε λόγο για μια ευχάριστη στιγμή για το νοσοκομείο, καθώς με τις θέσεις αυτές θα καλυφθούν σημαντικά κενά.

Να τονιστεί πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 17 κενές θέσεις μονίμων ιατρών. Με το δεδομένο ότι οι 11 που προκηρύσσονται θα καλυφθούν, θα μένουν μόλις 6 οι οποίες και θα καλύπτονται από επικουρικούς.


πηγη:http://neaflorina.gr/