Ένα νέο κτίριο που θα στεγάσει το Νοσοκομείο της Κοζάνης για την ευημερία των ασθενών και των εργαζομένων έχει καθυστερήσει για χρόνια.

Έχουν δαπανηθεί πολύ περισσότερα χρήματα για άλλες επενδύσεις αλλά όχι για την επένδυση της ίδιας μας της ζωής και των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μεταλιγνιτική εποχή χωρίς να μιλάμε και για την υγεία που τόσο επιβαρύνθηκε από τα εργοστάσια της περιοχής κι έχουν χαθεί ζωές παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας με όλες τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει τόσο σε στελέχωση και είναι άμεση ανάγκη όσο και σε λειτουργικές κτιριακές υποδομές ως ανάγκη για το άμεσο μέλλον.

Η σύγχρονη ιατρική χρειάζεται σύγχρονες δομικές δομές ως βασική απαίτηση. Οι οικοδομικές κατασκευές από το 1953 δεν πληρούν πλέον τις απαιτήσεις υψηλής ιατρικής.

Οι αλλαγές στις ιατρικές διαδικασίες απαιτούν επίσης σημαντικές δομικές αλλαγές όπως και οι νέες τεχνολογίες στον ιατρικό εξοπλισμό σε άμεση σχέση με το κτίριο. Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να είναι ελκυστικό. Ένα νέο κτίριο, το οποίο θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα κτίρια ώστε να είναι όλες οι υπηρεσίες κάτω από μια στέγη, να βρίσκεται σε συγκοινωνιακό κόμβο και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον ασθενή, την καθημερινότητα του προσωπικού και τους επισκέπτες.

Η απόφαση του Δημάρχου και της νέας δημοτικής αρχής για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας είναι η αρχή γι αυτό το εγχείρημα και οφείλει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μαζί με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να συνδράμουν με γνώμονα την υγεία και το μέλλον των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και της περιοχής γενικότερα.

Πηγή fb: Giorgos Ftakas