Χαρές και πανηγύρια είχαμε τη Κυριακή στο Αμύνταιο αφού ο Ερμής Αμυνταίου κέρδισε 3-1 στη Φλώρινα το ΠΑΣ και κατέκτησε τη πρώτη θέση στα play-off και παράλληλα την άνοδο στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το 2018 ο Ερμής θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής και τι πιο καλύτερο από το να τα συνδυάσει με τη παρθενική εμφάνιση στη Γ΄ Εθνική.

Η κατηγορία είναι δύσκολη, τη νέα περίοδο θα πέφτουν περισσότερες ομάδες σε σχέση με τη 1 τη φετινή χρονιά αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν.

Άλλωστε η ομάδα έχει μια πανίσχυρη διοίκηση με μπροστάρη το γιατρό Παύλο Λαζαρίδη ο οποίος έλαμπε από ευτυχία ενώ οι παίκτες το σήκωσαν στα χέρια αμέσως μετά τη λήξη.

Αλλά όπως είπε και ο ίδιος, σήμερα είναι μέρα χαράς από αύριο θα δούμε τι θα κάνουμε.

Η λήξη του αγώνα βρήκε όλους τους παίκτες του Ερμή να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους φιλάθλους τους ενώ πέρα από το γιατρό στα ουράνια βρέθηκε από τους παίκτες του και ο Δημήτρης Σιαπανίδης.

Ακολούθησε πάρτι και στα αποδυτήρια με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη ενώ η αποστολή όταν έφτασε στο Αμύνταιο είχαμε νέα αποθέωση με την βροχή να μη πτοεί κανένα.

Τέλος όλοι βρεθήκαν στο Ποντιακό σύλλογο όπου είχαμε γλέντι μέχρι πρωίας με τους παίκτες να βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν όλο το άγχος και να χαρούν το πρωτάθλημα με όλη τους τη ψυχή.

Στο παιχνίδι τώρα ο Ερμής κάτω από καταρρακτώδη βροχή στο περισσότερο διάστημα κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη αφού στο πρώτο μισάωρο «έπνιξε» τον αντίπαλο της σημειώνοντας 3 γκολ μέσα σε 4 λεπτά.

Στο 21ο σέντρα Σολάκη κεφαλιά Κλάζογλου απέκρουσε ο Ηλιόπουλος και στην επαναφορά ο Θεοδουλίδης άνοιξε το σκορ.

Στο 24ο καταπληκτική συνεργασία Σολάκη που με τακουνάκι βρήκε το Θεοδουλίδη αυτός το Μαυροματίδη που σε κενή εστία έγραψε το 2-0 και στην επόμενη φάση λάθος της άμυνας και ο Μαυροματίδης από κοντά έγραψε το 0-3.

Στο 40ο ο Λεζάκης ελίχθηκε στη γωνία της περιοχής ο Θεοδουλίδης το μάρκαρε ο διαιτητής είδε πέναλτι που έκτέλεσε εύστοχα ο πρώτος για το 1-3.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και τα μόνα που μπορούν να μνημονευτούν είναι τα σουτ από Μαργιορίδη και Θεοδουλίδη που απέκρουσε ο Ηλιόπουλος.

Ο διαιτητής της συνάντησης Θεοδωρόπουλος απέβαλε με απ΄ ευθείας κόκκινη τον Πασχαλίδη στο 58ο και με 2η κίτρινη τον Λεζάκη στο 70ο .

ΠΑΣ Φλώρινας: Ηλιόπουλος, Γούφας (81ο Παλκάρης), Κεσίδης, Σοβισλής , Τσίγλης, Λούγκας (55ο Δερμεσιάρης), Μπάγας (72ο Κοκαρόπουλος), Γροσδάνης, Μητρεβόλης, Γεωργόπουλος, Λεζάκης.

Ερμής Αμυνταίου: Ψαρράς, Πασχαλίδης, Cela, Γετίμης, Κλάζογλου, Μαργιορίδης, Σερσέμης, Τσορλίνης, Θεοδουλίδης (91ο Δημητριάδης), Μαυροαματίδης (66ο Παπαδόπουλος), Σολάκης (84ο Ηλιάδης).

Τα αποτελέσματα

ΠΑΣ Φλώρινας- Ερμής Αμυνταίου 1-3
Θύελλα Φιλώτα-Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα 2-3

Η τελική βαθμολογία:

Ερμής Αμυνταίου                                 16        12-3

Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα         15        7-4

ΠΑΣ Φλώρινας                                                5          6-12

Θύελλα Φιλώτα                                    4          5-11

 

Γραφείο Τύπου  Ερμής Αμυνταίου