Για δεύτερη φορά ο Θεόφιλος Ματθαίου θα μας ταξιδέψει στο ΚαΦεΛαΦαμ με τα τραγούδια του. Θα γίνει παρουσίαση τραγουδιών από τις δυο προσωπικές του δισκογραφικές εργασίες, “Χρέος” (2010) και την “Ανάσα.” (2016) καθώς και κάποιες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που αποτελούν αναφορές του.

παίζουν οι:

Θεόφιλος Ματθαίου: μπαγιάν, τραγούδι
Σταύρος Γαλανός: μπουζούκι
Αγγελική Μπιτζαράκη: κρουστά, τραγούδι
Γιώργος Τσιμπραγός: κιθάρα, τραγούδι

fam
Ο Θεόφιλος Ματθαίου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε μουσική από 6 ετών και ολοκλήρωσε το τμήμα ακκορντεόν του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (Σ.Ω.Θ.) με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γκουντουβά. Πολύ αργότερα εργάστηκε ως δάσκαλος (2010-2013) στο ίδιο τμήμα. Παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ) και μεταπτυχιακά στην Κοινωνιολογία της Σύγχρονης Ελλάδας (Πάντειο Αθηνών).

Από το 2004 ασχολείται με το bayan (ακκορντεόν κονσέρτου), μαθητεύοντας πλάι στο Βαγγέλη Παπαγεωργίου (μέλος του συγκροτήματος Encardia) στην Αθήνα. Εργάστηκε ως μουσικός με πολλούς καλλιτέχνες και μπάντες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας (Γιάννης Μήτσης, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιώργος Ζήκας, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου κ.ά.). Επίσης συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συμμετείχε σε φοιτητικές θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραγωγές. Από μικρός ασχολούμενος με ερασιτεχνικά μουσικά γκρουπ απέκτησε το δημιουργικό σαράκι να στιχουργεί και να φτιάχνει τραγούδια.

Το 2010 κι αφού έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία του ηχογράφησε και κυκλοφόρησε την πρώτη του ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή, με δικά του τραγούδια και γενικό τίτλο «Χρέος». Το 2016 ολοκλήρωσε και εξέδωσε τη δεύτερη δισκογραφική του εργασία με τίτλο «Ανάσα.».