Μεγάλη είναι η βιασύνη της ΔΕΥΑΚ για την πρόσληψη πέντε ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Στις 22 Φεβρουάριου με διευκρίνιση της ΔΕΥΑΚ ανακοινώθηκε ότι η παρ. 1β της Υπεύθυνης Δήλωσης που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κοζάνη δεν θα ληφθεί υπόψη. Η επίμαχη παράγραφος ανέφερε ότι: Δεν έχω κώλυμα σύμφωνα με τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, όπου προβλέπεται ελάχιστο κενό τριών (3) μηνών μεταξύ συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας που συνάπτονται με τον ίδιο εργαζόμενο και τον ίδιο εργοδότη, για την κάλυψη ιδίων ή παρεμφερών αναγκών , ενώ η συνολική χρονική διάρκεια των συμβάσεων δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες .

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ήταν από 19/2/2021 έως και 23/2/2021 μέχρι 12:00 το μεσημέρι και μια μέρα πριν άλλαξαν οι όροι της υπεύθυνης δήλωσης των ενδιαφερομένων . Άραγε ποιος ο λόγος να αφαιρεθεί η ε λόγω παράγραφος, την οποία ήδη οι ενδιαφερόμενοι είχαν υπογράψει στην υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσαν ; Μήπως τελικά κάποιοι ευνοούνται από την αφαίρεση αυτής της παραγράφου; Θυμίζουμε ότι μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις επί της διαδικασίας, μιας και οι θέσεις αυτές πρωτίστως αποσκοπούν στην αντιμετώπιση άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων εξαιτίας σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πρόσληψη 5 ατόμων στη ΔΕΥΑ Κοζάνης

 

Διάσταση απόψεων για τις πέντε προσλήψεις μηχανικών στη ΔΕΥΑΚ – Αποσκοπούν στην ανάγκη μέτρων εξαιτίας σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας;