Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας έγινε με χρήματα των ομογενών, Βελβεντινών της Αμερικής, ως επιβράβευση δυο περιβαλλοντικών εργασιών που κάναμε στο σχολείο μας. Τα βιβλία είναι από προσφορές γονέων, αλλά και μια πολύ μεγάλη προσφορά εκδοτικού οίκου, μετά την πρώτη θέση σε διαγωνισμό που έκανε, με θέμα το βιβλίο.Η αίθουσα εικαστικών και η αίθουσα θεατρικής αγωγής, έγιναν από μεγάλη εταιρεία και ήταν το βραβείο μας σε πανελλήνιο διαγωνισμό, για την ταινία μας με θέμα την ιστορία του σχολείου μας. Η πρόσφατη βαφή των τάξεων έγινε με χορηγία από εταιρεία χρωμάτων, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη δραστηριότητα του σχολείου και μετά την πρώτη θέση σε πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό, με θέμα την αιμοδοσία.

Κατά καιρούς, έχουμε πάρει και πολλές άλλες δωρεές-είδη καθαρισμού, χαρτικά,υπολογιστές, γραφική ύλη, και άλλα- όλα ως αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στο σχολείο μας.
Όλα αυτά, που αυτονόητα θα έπρεπε να τα χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας, και ουσιαστικά είναι απών από την καθημερινή λειτουργία των σχολείων. Αντίθετα μάλιστα τελευταία αντί να βοηθάει, με τις καθημερινές δεκάδες εγκυκλίους δυσκολεύει τα πράγματα. Κι ενώ είναι απών, έρχεται τώρα να αξιολογήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Ευτυχώς τον τελευταίο χρόνο έχουμε την μεγάλη συμπαράσταση από τον Δήμο Βελβεντού. Ετοιμάζεται ήδη η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και αρχίζει η κατασκευή ανελκυστήρα για τα ΑμεΑ. Και βέβαια η καθημερινή βοήθεια του Δήμου-καθαρίστριες, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, απολυμάνσεις, τώρα αποχιονισμό κλπ.- Το Υπουργείο Παιδείας πάλι ουσιαστικά απών από όλα αυτά στα οποία βασίζεται η σωστή λειτουργία των σχολείων. Να έρθει να αξιολογήσει τι και με ποιους;

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Πηγή fb:Γιάννης Γκίκας