Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεωνπαραβρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Πρέσβειρα του Ισραήλ κ. Ιρίτ Μπεν Άμπα, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.
Η ενημερωτική συνάντηση αφορούσε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσειςκαι διεξήχθη σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.
Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και γόνιμος διάλογος σε θέματα που άπτονται της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό, και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ σε θέματα Άμυνας και Διπλωματίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσηςο αγωγός φυσικού αερίου και η ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ – Ελλάδας, μέσω Κύπρου,που αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία των τριών χωρών, οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν ένα τρίγωνο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος, διερευνήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσηςτων διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, και σε τομείς όπως η ενέργεια, η ασφάλεια, η οικονομία, η τεχνολογία, το εμπόριο, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Βουλευτή Κοζάνης – ΣΥΡΙΖΑ