28, 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την 13η χρονιά της διανύει, με επιτυχία κάθε χρόνο, η Γιορτή Ροδάκινου, που στόχο έχει να αναδείξει το νοστιμότατο φρούτο που καλλιεργεί σε αφθονία η περιοχή, έχοντας αναδείξει το Βελβεντό για τα νόστιμα και εκλεκτά ροδάκινά του! Η γιορτή ροδάκινου στο Βελβεντό θα γίνει το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει γευσιγνωσία, μουσική , χορό, γλέντι, μηχανοκίνητο αθλητισμό , Basket 3on3 και καλλιτεχνική έκφραση παιδιών. Συνδιοργανωτές είναι οι δύο συνεταιρισμοί ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού VELVITA και Δήμητρα με την υποστήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, της Κίνησης Γυναικών , της Κοινωνίας των Πολιτών , του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, του ΜΟΒ, του ΣΜΑΒ, του ΑΣ Βελβεντού, της παιδικής βιβλιοθήκης και την υποστήριξη του ZENOS.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας , η εκδήλωση έχει σαν στόχο να προβάλει το βελβεντινό ροδάκινο, που αφθονεί στην περιοχή και να το προωθήσει ευρύτερα. Μάλιστα από τη γιορτή δεν θα λείψουν και τα κεράσματα – λιχουδιές με βάση το ροδάκινο! Αναφερόμενος στην φετινή παραγωγή ροδάκινου και την φετινή σεζόν, ο κ. Κουτλιάμπας σχολίασε πως η φετινή συγκομιδή έχει φτάσει στο 35% της παραγωγής της μέχρι τώρα, λέγοντας πως η χρονιά εφέτος ξεκίνησε “παράξενα” λόγω κατάρρευσης του προϊόντος από τις περιοχές που έχουν μεμονωμένους παραγωγούς (Ημαθία, Πέλλα), κάτι που δημιουργεί έμμεσα πρόβλημα στην αγορά. Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε πως η εσωτερική αγορά κρατάει ακόμη,  προσθέτοντας πως εφέτος υπάρχει ζήτηση για το προϊόν και η τιμή του είναι καλή. Η σεζόν για το ροδάκινο, κρατάει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη γιορτή ροδάκινου, ξεκίνησε με σκοπό την προβολή του προϊόντος , την ανάδειξη των ποιοτικών του χαρακτηριστικών , την προβολή του Βελβεντού ως τόπου με πρότυπη αγροτική, συνεταιριστική ανάπτυξη και ως ιδανικού τόπου διακοπών! Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκοδημοτικές και άλλες βραδιές, ενώ ξεχωρίσει η χειροποίητη μαρμελάδα που θα προσφέρουν οι γυναίκες της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ όλες τις ημέρες θα λειτουργούν περίπτερο γευσιγνωσίας, εκθετήριο τοπικών προϊόντων κ.α.


Β.Σ.