Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ και των τοπικών φορέων σε Αρκαδία και Φλώρινα, ενόψει της αποεπένδυσης του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ και της προετοιμασίας της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Έτσι, την Τετάρτη 23 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που θα αποφασίσει τις διαδικασίες της πώλησης, η ΓΕΝΟΠ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης είναι η έγκριση των σχεδίων και όρων απόσχισης και των λογιστικών καταστάσεων απόσχισης των μονάδων ΙΙΙ & IV των ΑΗΣ Μεγαλόπολης και της Μελίτης σε 2 νέες θυγατρικές της εταιρείες, καθώς και η έγκριση των όρων του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας (από 12:00 έως και 15:00) της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης (ΑΗΣ – ΛΚΜ) και συγκέντρωση στις 12:30 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Στη συνέχεια, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία εργαζομένων και πολιτών στην πόλη και συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης.

ΠΗΓΗ:https://www.dikaiologitika.gr