ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
16 γαρίδες καθαρισμένες
1 ρίζα μαρουλιού ή σπανάκι ή συνδιασμός και των 2 χοντροκομένα
1/2 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγών
1 σφηνάκι ούζο
άνιθο,αλάτι,πιπέρι
χυμό απ 1/2 λεμόνι
Λίγο ζωμό κότας, ή νερό
60 γρ.φέτα
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε τα τσίπς φέτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη φέτα τοποθετούμε τα τσίπς σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 1-1,5 λεπτό απο την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με ούζο και τις αφαιρούμε απο το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μας μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε και την πρασινάδα μας και το φρέσκο κρεμμυδάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν, βοηθώντας τα με λίγο ζωμό ή νερό δίνοντας τα μια βράση αφού προσθέσουμε αλάτι,πιπέρι και άνιθο.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο-λίγο απ το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μή μας ψηθεί το αυγό προσθέτοντας και το λεμόνι (διαδικασία αυγολέμονου)
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο υπόλοιπο φαγητό μας το οποίο αφαιρούμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε στο τέλος και τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με τα τσίπς φέτας.