Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, η παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ “Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Β Κύκλος”, στο κτίριο του ΤΕΕ/ΔΜ.
Η παρουσίαση έλαβε μέρος στο πλαίσιο του σχεδιασμού μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η KEΠΑ-ΑΝΕΜ, Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας(ΤΕΕ/ΤΔΜ).
Οι υποβολές αιτήσεων ολοκληρώνονται στις 13 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορά όλους τους πτυχιούχους, ανεξαρτήτως ειδικότητας (με λίγες εξαιρέσεις). Σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος περιλάμβανε μόνο τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους, στο δεύτερο κύκλο έχουν μπει και οι μισθωτοί. Σύμφωνα με τον Στέργιο Κιάνα, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, το ενδιαφέρον από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Χαρακτηριστικά, στον πρώτο κύκλο του προγράμματος είχαν κατατεθεί πανελλαδικά 16.000 αιτήσεις.
Ε.Σ.