Περιμέναμε, περιμέναμε να δούμε την φωταγώγηση του Αρχοντικού Λασσάνη και να τι είδαμε. Έναν προβολέα να ρίχνει φως στο Αρχοντικό και αυτό το ονομάζεις φωταγώγηση και βγάζεις και δελτίο τύπου να ενημερώσεις τον κόσμο. Παρεμπιπτόντως η φωταγώγηση είναι το διάχυτο φως στο κτίριο και όχι η λειτουργία ενός προβολέα που για χρόνια βρισκόταν χωρίς λειτουργία.

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από το θάνατο του Γεωργίου Λασσάνη η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης τιμώντας τη μεγάλη και πολυσχιδή του προσωπικότητα ενημερώνει τους πολίτες πως το Αρχοντικό Λασσάνη, που βρίσκεται επί της πλατείας Γ. Λασσάνη, θα παραμείνει σήμερα ανοικτό μέχρι τις 3 το μεσημέρι και θα φωταγωγηθεί το βράδυ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα για τη δράση και το έργο του, το οποίο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων της Βιβλιοθήκης».

Αυτά ανέφερε το δελτίο τύπου που στάλθηκε το πρωί της Τρίτης στις 11:24 για να μάθει ο δημότης ότι μπορεί να το επισκεφτεί ως τις 15:00… Όσο για την φωταγώγηση ήταν για κλάματα και σίγουρα δεν τιμούσε κανέναν . Μετά από όλη αυτή λοιπόν την «ευφυή δράση»-παρωδία καλό είναι να σκεφτεί ο δήμος των αξία του Αρχοντικού ανοίγοντας τον χώρο για το κοινό της πόλης και δημιουργώντας δράσεις που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου