ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΠΕΘΕ

Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων,  της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , του Δήμου Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘΕ, θα προχωρήσει το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα (παλιά Νομαρχία) .

Πρόκειται για την τετραμερής ετήσια σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το κάθε μέρος δικαιούται να αποδώσει στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το ποσό των 62.500 ευρώ. Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Θέμης Λιάκος, η αύξηση αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους. “Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είναι εποπτευόμενο από το υπουργείο. Πέρυσι το ποσό ήταν 46.000 ευρώ για κάθε μέρος και φέτος δίνεται μια αύξηση , με δεδομένη την αύξηση που προβλέπεται για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, μιας και επανα-αξιολογήθηκε η κλίμακα των ΔΗΠΕΘΕ”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Αυτό έγινε μετά την αξιολόγηση που έγινε από το υπουργείο, μετά την αξιοποίηση που γίνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, και την σωστή προαγωγή της τέχνης του θεάτρου και του πολιτισμού.

Ο κ. Λιάκος δεν θέλησε να διευκρινίσει περισσότερα για το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, για το νέα περίοδο, λέγοντας πως αυτό θα ανακοινωθεί σε μελλοντικό χρόνο από την καλλιτεχνική διευθύντρια.


Β.Σ.