ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
240 γρ. σπαγγέτι (μισό πακέτο)
2 κρόκους αυγών
αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. Guanciale (εάν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε μπέικον με αρκετό λίπος) κομμένο σε κύβους. Όσον αφορά το Guanciale πρόκειται  για παστό χοιρινό μάγουλο μοιάζει με μπέικον και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αρκετά αλατισμένο νερό.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε λίγο-λίγο 1/2 ποτήρι απο το ζεστό νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε συνεχώς (διαδικασία αυγολέμονου με λίγα λόγια χωρίς το λεμόνι).
Παράλληλα έχουμε βάλει ενα τηγάνι πάνω στη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το guanciale ή το μπέικον.
Αφήνουμε να βγάλει το λίπος του και αφαιρούμε απο τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα καυτά μακαρόνια μόλις κρίνουμε πως είναι έτοιμα ,με μια τρυπητή κουτάλα ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε ελαφρά και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά με γρήγορες κινήσεις (να μην προλάβει να ψηθεί το αυγό) να πάει το μείγμα παντού  ομοιόμορφα για περίπου 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τρίβοντας φρέσκο πιπέρι.
Επίσης σερβίρετε και με τριμμένο σκληρό πρόβειο τυρί…