Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Έχοντας αφαιρέσει το κουκούτσι, τοποθετούμε τα δύο μισά από το ροδάκινο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ με το εσωτερικό τους προς τα πάνω. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε πάνω από τα ροδάκινα.

Σε κάθε ροδάκινο, στο βαθούλωμα από το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 μικρό κυβάκι βούτυρο μεγέθους 1 κουταλιά του γλυκού. Ψήνουμε τα ροδάκινα στο φούρνο, στους 190 °C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία καραμέλα στο εσωτερικό τους. Αφαιρούμε τα ψητά ροδάκινα από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα στο φούρνο με παγωτό βανίλια από πάνω και τα περιχύνουμε με την καραμέλα που έχει χυθεί στο πυρέξ που τα ψήσαμε. Καλή απόλαυση!

Πηγή