Μάιος του 2015 χτυπάει το τηλέφωνο στο γραφείο του συλλόγου κ. Τσαουσίδη ονομάζομαι Φαρμάκη Ανθούλα και θέλω να δώσω δείγμα για δωρεά Μυελού των οστών, είμαι όμως από τα Γρεβενά, πως θα μπορούσα; Απάντηση,
-Όταν περάσετε από Κοζάνη ή αν ανήκετε σε κάποια ομάδα συζητήστε το, ώστε να οργανώσουμε εκδήλωση να έρθω για ενημέρωση και δειγματοληψία.
Στην Π.Ε. Γρεβενών, χώρο εργασίας της Ανθούλας κινητοποιήθηκαν, η άδεια δόθηκε άμεσα από τον κ. Σημανδράκο, (τον ευχαριστούμε δημόσια για την αμεσότητα) το ενδιαφέρον των εργαζομένων στην Π.Ε. Γρεβενών μεγάλο και ενάμιση χρόνο μετά η ίδια η Ανθούλα Φαρμάκη βρέθηκε συμβατή, είναι ελπίδα γιατρειάς για κάποιο συνάνθρωπο μας.
Παρότι είναι η 15η πιθανή δωρητής Ζωής, το κάθε κάλεσμα από μέρους των υποψηφίων δωρητών Μυελού στην επικοινωνία με το σύλλογο, έχει την μοναδικότητα του, την προσωπική σφραγίδα λόγων και αντιδράσεων στα ίδια ΜΟΝΑΔΙΚΑ συναισθήματα της προσφοράς, της στήριξης στη ζωή κάποιου συνανθρώπου.
Διαφορετικά λόγια, στιγμές συγκίνησης, αγωνίας, χαράς –ενθουσιασμού, αμηχανίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ερωτήσεις απλές με τελική ερώτηση όμως το πότε θα δώσω μόσχευμα; θα πάει καλά; Θα σωθεί ο ασθενής;
Αγάπη στο συνάνθρωπο, αλτρουισμός αποδεδειγμένος, μεγαλείο ψυχής, έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις τους δότες Μυελού των Οστών, αλλά και τους Αιμοδότες, Αιμοπεταλιοδότες δωρητές βλαστοκυττάρων, δωρητές Οργάνων.
Ανθούλα καλώς ήρθες στη μεγάλη ομάδα των τυχερών δωρητών Ζωής !!!