Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ο ΑΗΣ Καρδιάς βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο  στον πανελλαδικό διαγωνισμό Health and Safety Awards 2019 με την Καινοτόμα Δράση Ενεργοποίησης Συναισθηματικής Νοημοσύνης (Neuroscience) των Εργαζομένων σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμός Καρδιάς.  Δύο μήνες αργότερα ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς και η Ιωάννα Παλιανοπούλου , υπεύθυνη της δράσης επισκέφτηκαν το 17ο δημοτικό σχολείο για να ανταποδώσουν στους μαθητές την προσφορά τους, οι ζωγραφιές των οποίων συγκίνησαν την επιτροπή.

Η προσοχή των εργαζομένων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους  χώρους εργασίας επιτεύχθηκε με τις αυθόρμητες ζωγραφιές των παιδιών, οι οποίες επαναλαμβανόμενες  ενεργοποιούν συναισθηματικά τους εργαζόμενους και επιτείνουν την προσοχή τους. Πέντε τάξεις δημοτικού από το 17ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης, το 11ο δημοτικό Πτολεμαΐδας, το δημοτικό σχολείο Ποντοκώμης και Μαυροδεντρίου συμμετείχαν στην εν λόγω δράση.

Αλέξανδρος Σουμελίδης: «Ήρθαμε να βραβεύσουμε τους μαθητές γιατί τα μηνύματά τους μας έκαναν καλύτερους»

Με την επίσκεψη της Τετάρτης στο 17ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης  ολοκληρώθηκε  η δράση  σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους  χώρους εργασίας σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με  σχολεία του νομού .Ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς κ. Αλέξανδρος Σουμελίδης  αναφέρθηκε στις ζωγραφιές των μαθητών , με στόχο την συναισθηματική ενεργοποίηση των εργαζομένων στην κατεύθυνση της ασφάλειας. «Ήρθαμε να βραβεύσουμε τους μαθητές γιατί τα μηνύματά τους μας έκαναν καλύτερους,  ήρθαμε  να ανταποδώσουμε στα παιδιά αυτό που μας προσέφεραν» , ανέφερε ο ίδιος .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Χρυσό βραβείο για τον ΑΗΣ Καρδιάς σε θέματα υγείας και ασφάλειας – Μια παιδική ζωγραφιά ίση με χίλιες λέξεις και συναισθήματα