Η ΤΑΣΑ ΣΙΩΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Στις 55 υποθέσεις – καταγγελίες, φτάνει ο αριθμός των καταγγελιών που δέχθηκε μέσα στο 2017  η Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας, ενός θεσμού που λειτουργεί στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του απολογισμού της περιφερειακής αρχής για το 2017 η Τάσα Σιώμου έδωσε το στίγμα αυτών των καταγγελιών.

Όπως τόνισε: “Λόγω  του φαινομένου της διαφθοράς , το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες άνθισε στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας , θεσπίζονται θεσμοί  αντίρροποι, ώστε να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη δημόσια διοίκηση και το κράτος . Αυτό το θεσμό υπηρετεί η ίδια τα τελευταία τρία , τριάμισι χρόνια και όπως παραδέχθηκε δεν έχει εντοπίζει σοβαρές περιπτώσεις κακοδιοίκησης” .

Από τις 55 περιπτώσεις – καταγγελίες ξεχωρίζουν περιστατικά της κοινωνίας που αφορούν ανέχεια, δυσκολίες κοινωνικές , το πρόβλημα των κόκκινων δανείων , της κοινωνικής πρόνοιας, των διαζυγίων, παρά, όπως είπε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από υπηρεσίες στη συναλλαγή τους με το δημόσιο!

Β.Σ.