ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ!

Μια όμορφη αποκριάτικη γιορτή με πολύ τραγούδι υπό τους ήχους χάλκινων, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Κοζάνης), που στεγάζεται στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης.
Στην εκδήλωση ξεσήκωσαν τους πάντες με τα τραγούδια τους τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, παίζοντας αρκετά παραδοσιακά τραγούδια της Κοζάνης στους ρυθμούς των χάλκινων. Επίσης, συμμετείχε η ΣΕΚ ΟΑΕΔ Κοζάνης , τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης που έψηναν σουβλάκια στον αύλειο χώρο του σχολείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Νικόπολης “Αη Γιάννης” τα μέλη του οποίου στηρίζουν κάθε γιορτή του σχολείου. Τέλος, ενεργή ήταν η συμμετοχή των μελών του φανού “Λάκκος τ’ Μάγγαν”, όπου τραγούδησαν με τα παιδιά τραγούδια των φανών, αναβιώνοντας το γλέντι του φανού και προσφέροντας μεγάλη χαρά στους μαθητές του σχολείου.

Τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο ήταν ντυμένα με αποκριάτικες στοχές, ενώ το γλέντι απόλαυσαν ιδιαίτερα και οι οικογένειές τους , αλλά και οι διδάσκοντες. Η διευθύντρια του Σχολείου κ. Σουλτάνα Βασιλειάδου ευχαρίστησε θερμά όσους στήριξαν τη γιορτή μεταξύ αυτών την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, την κοινότητα Νέας Νικόπολης , τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού αλλά και τους χορηγούς και φυσικά όσους συλλόγους ξκαι φορείς συμμετείχαν ενεργά στην αποκριάτικη γιορτή, προσφέροντας χαμόγελα στα παιδιά. Ευχήθηκε, δε, να στελεχωθεί το σχολείο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Γκαμπούρας, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Γιώργος Χαλβατζής, αλλά και αρκετοι άλλοι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού χώρου.

Η γιορτή , που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο, συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι με πολύ χορό, τραγούδι και χάλκινα!


Β.Σ.