Με τα πλοκάμια να ξεκινούν από Ηνωμένο Βασίλειο, να περνούν από Σομαλία και να καταλήγουν στον Μαυρίκιο

Απλώθηκαν και στην πόλη της Κοζάνης τα πλοκάμια της απάτης με τους προσποιούμενους τεχνικούς της Microsoft, οι οποίοι υπόσχονται να καθαρίσουν το μολυσμένο λογισμικό του υπολογιστή σου. Συστήνονται ως συνεργάτες της Microsoft και καταφέρνουν τηλεφωνικά να πείσουν τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή για τα προβλήματα που παρουσιάζει, τις καθυστερήσεις που έχει , τους ιούς που έχει προσβληθεί.

Για να πείσουν το θύμα-ιδιοκτήτη του υπολογιστή λένε ότι έχουν δεχτεί πολλές ενημερώσεις από τον συγκεκριμένο υπολογιστή για τις τεχνικές δυσκολίες του και αυτοί είναι σε θέση να τις αποκαταστήσουν. Έτσι οδηγούν τον ιδιοκτήτη μεθοδευμένα στην αποκάλυψη του υπολογιστή του, τον οποίο καταφέρνουν τελικά να ελέγξουν. Κατόπιν ζητείται αριθμός πιστωτικής κάρτας για τα 15 ευρώ της τεχνικής υποστήριξης και μετά αρχίζει ένα ατέρμονο παιχνίδι απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών με τον πελάτη-θύμα να δίνει παραπλανημένος στον δήθεν τεχνικό τους κωδικούς πρόσβασης στην τράπεζα. Μέχρι και τσεκ στην Western Union ζητούν ,αφού πάρουν από την κάρτα ότι απόθεμα έχει με παραλήπτη τον Chief Account Manager of Microsoft Corporation s στο Μαυρίκιο!!!

Βεβαίως ξεκαθαρίζουν ότι στο τσεκ δεν θα αναφερθεί η τεχνική βοήθεια της Microsoft, αλλά μια προσωπική συναλλαγή σε φίλο, μιας και η πρώτη δεν χρεώνεται. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο δήθεν τεχνικός της Microsoft δίνει και το προσωπικό τους mail, του προϊσταμένου του και της υπηρεσίας στις Ηνωμένες πολιτείες καλώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και δηλώνοντας Σομαλός στην καταγωγή.

Στην ήδη πραγματοποιηθείσα απάτη μετά από επικοινωνία με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έγινε πρωτίστως ακύρωση της κάρτας και κατά δεύτερον ζητήθηκε να αμφισβητηθεί η όποια συναλλαγή ως προϊόν απάτης πριν χρεωθεί. Κατά δεύτερον απαιτείται και να αλλάξουν οι κωδικοί στα mail που δόθηκαν και να γίνει format στον υπολογιστή. Σε όλη αυτή την υπόθεση η τράπεζα ακολουθώντας τη δική της πρακτική δεν αμφισβητεί τις συναλλαγές περιμένοντας να χρεωθούν!!!

Έπεται η μήνυση κατά αγνώστων, την οποία χρεώνεται δυστυχώς πάλι το θύμα….

Ι.Π.