ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αντιδρούν στις τρεις απολύσεις που έγιναν οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση , μάλιστα προγραμματίζεται και η απόλυση των υπολοίπων εργαζομένων με τη λήξη της εκκαθάρισης. Οι εργαζόμενοι της συνεταιριστικής τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας (που βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης) εξέφρασαν σήμερα το πρωί με απεργιακή διαμαρτυρία τους, την αντίθεσή τους στις απολύσεις αυτές, ζητώντας να βρεθεί μια λύση.

Όπως είπε μιλώντας στα μέσα εργαζόμενος στην τράπεζα “όλοι οι συνάδελφοι όλων των τραπεζών που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, απορροφήθηκαν στο 100%, με εξαίρεση τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών και μάλιστα όχι όλων. Στην τράπεζα Πελοποννήσου απορροφήθηκαν στο 100%, ενώ στις έξι άλλες συνεταιριστικές απορροφήθηκαν σε ποσοστό 10%. Η κινητοποίηση γίνεται για τις απολύσεις που έγιναν και αυτές που προειδοποίησαν να γίνουν. Γιατί από τους εργαζόμενους; Γιατί να συνεχίζεται αυτή η αδικία”, αναρωτήθηκε. Επίσης, αναρωτήθηκε, γιατί έκλεισε μια τράπεζα  που λειτουργούσε την τελευταία χρονιά με τις περισσότερες χορηγίες από το σύνολο των τραπεζών, επίσης, την επόμενη χρονιά αφού έκλεισε είχε business plan να δώσει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 50 εκ. ευρώ. “Το ζητούμενο είναι οι απολύσεις, που είναι παράλογες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση κόστους, ενώ υπάρχουν άλλα δυσθεώρητα κόστη , τα οποία πρέπει να τεθούν σε αμφιβολία”, κατέληξε ο ίδιος.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα , ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρός του Γιάννης Μανές: “Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας τίθεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και ξαφνικά έγιναν τρεις απολύσεις. Εμείς απαιτούμε να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στις άλλες τράπεζες. Είναι άδικο οι εργαζόμενοι να ζουν με αυτό το άγχος και εμείς δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση να γίνουν αυτές οι απολύσεις. Θα απαιτήσουμε και από την πολιτική ηγεσία του τόπου  και από τους βουλευτές, την αυτοδιοίκηση, να συμβάλουν τα μέγιστα για να μπορέσει να κρατηθεί ο κόσμος στην εργασία τους”.

Τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου

” Ανάκληση των απολύσεων και αναστολή της απόφασης για απολύσεις στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας υπό ειδική εκκαθάριση.

Πλήρης απορρόφηση των εργαζομένων από τις τράπεζες όπου μεταβιβάστηκε το υγιές χαρτοφυλάκιο της υπό εκκαθάριση τελούσας συνεταιριστικής τράπεζας, πρακτική που ακολουθήθηκε για τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών, με αναγνώριση και εφαρμογή του συνόλου των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει πως σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους απολυμένους και απολυόμενους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας”.

Β.Σ.