Για άλλη μια χρονιά καλούμαστε να τιμήσουμε την θυσία των ηρωικών κατοίκων του Μεσόβουνου στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Κι όμως το ίδιο το γεγονός σήμερα φαντάζει σαν φάρσα. Σε μια εποχή που ευδοκιμεί η υποταγή σ ’ένα παρόν που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο. Σε μια εποχή που λέξεις όπως πατρίδα, αγώνες, ευθύνη, ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία έχουν εξοριστεί από την καθημερινότητα και το χειρότερο να τιμήσουμε την θυσία μαζί με αυτούς που εκποιούν κομμάτι-κομμάτι την ελληνική γη, που φτωχοποιούν το λαό καλώντας τον ταυτόχρονα να σκύψει το κεφάλι να υποταχθεί. Χρόνια τώρα συσκοτίζουν την αλήθεια. Φορτώνουν ιστορία μας με ψέματα και μαλάματα και κρύβουν το πρόσωπο της.
Είναι καιρός να αποκαλυφθεί το αληθινό της πρόσωπο. Να ανεμίσει η αλήθεια.

Ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Ότι τα πραγματικά αίτια του πολέμου ήταν το μοίρασμα του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές σε σφαίρες επιρροής, αλλά και το τσάκισμα του εργατικού κινήματος.

Ότι οργανωτές και κύριοι αιμοδότες της εθνικής αντίστασης ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ με ραχοκοκαλιά τους κομμουνιστές

Ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αστικού πολιτικού κόσμου ανήκει στους απόντες του αγώνα. Γιατί είτε έφυγαν στην Αίγυπτο είτε στελέχωσαν τρεις ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις , δωσίλογοι με την αποκρουστική μαύρη κουκούλα του προδότη.

Όμως ο μόνος τρόπος να τιμήσουμε πραγματικά τους νεκρούς μας,
είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους.

Γιατί σήμερα δεν μας πολεμούν οι Γερμανοί με τανκ και στούκας αλλά μας πολεμά το κεφάλαιο με τράπεζες. Σήμερα δεν κλέβουν την σοδειά μας αλλά μας επιβάλλουν πρόστιμα δεν παράγουμε έστω κι ένα κιλό παραπάνω από το πλαφόν που ορίζουν οι Βρυξέλες.
 
Σήμερα δεν πουλά κανείς το σπίτι του για ένα τσουβάλι σιτάρι στους μαυραγορίτες αλλά το κατάσχει η τράπεζα για λίγα ευρώ.

Με βάση αυτές τις συνθήκες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό της περιοχής να τιμήσει την θυσία εντείνοντας τον αγώνα οργανωμένα. Όχι χωριστά ούτε υποταγμένα με το σύνθημα που ενώνει: ‘’Ανατροπή αυτής της πολιτικής που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση’’.