ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Ανταποκρίθηκαν στα μέγιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό των υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν τον χιονιά που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και χιόνισε, μέχρι και σήμερα όλες οι υπηρεσίες είναι στο “πόδι” για την αντιμετώπιση του χιονιά , ενώ όπως είπε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Ηλίας Κάτανας, εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι καιρικές συνθήκες των ερχόμενων ημερών θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, για αυτό χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες.

“Σε επίπεδο περιφέρειας το τελευταίο τριήμερο αντιμετωπίσαμε πολικές θερμοκρασίες και όχι τόσο πολύ χιόνι όσο περιμέναμε. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κατάσταση είναι καλή, ωστόσο χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και χρήση χιονολάστιχων ή αλυσίδων όπου συνιστά η τροχαία Κοζάνης ότι χρειάζεται η χρήση τους”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Κάτανας, επίσης συνέστησε προσοχή και για το επόμενο τριήμερο γιατί θα συνεχιστούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες . Όπως τόνισε: “Όλος ο μηχανισμός της περιφέρειας είναι επί ποδός και οι αλατιέρες ρίχνουν αλάτι συνεχώς στο οδόστρωμα , ωστόσο με αυτές τις θερμοκρασίες το αλάτι δεν κάνει τίποτα. προσπαθούμε να είμαστε συνεχώς στους δρόμους, τόσο από το χιόνι όσο και από την παγωνιά”.

Ο ίδιος μετά την πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης, το βράδυ Πέμπτης, δεν παρέλειψε ως Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να συγχαρεί  για ακόμη μια φορά τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας Π.Δ.Μ. για τον συντονισμό του αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο, τους οδηγούς των εκχιονιστικών μηχανημάτων αλλά και των αλατιέρων, την Τροχαία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική για τον αγώνα που κάνανε και συνεχίζουν να κάνουν κάτω υπό αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο καθαρό, όπως και για την άψογη συνεργασία μεταξύ τους.

 

Β.Σ.