Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας και στον δημοσιογράφο Μίμη Χρήστο παραχώρησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν πολυάριθμα με τον Βουλευτή να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση αναφορικά με τις καταγγελίες κατά του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Δ. Λιγνάδη, στην οριστική απομάκρυνση των προσφύγων και το οριστικό κλείσιμο της Δομής στα Γρεβενά, στην πρόσφατη επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών και στο δυσάρεστο γεγονός του ξυλοδαρμού του Αντιδημάρχου Γρεβενών, κ. Δ. Μπόλη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Αναφορικά με τις καταγγελίες κατά του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Δ. Λιγνάδη και τις ευθύνες της Κυβέρνησης ο Βουλευτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι για τις επιλογές του κάθε ανθρώπου στην προσωπική του ζωή «είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη» τονίζοντας ότι «το θέμα της πολιτικής ευθύνης είναι τελείως διαφορετικό και αφορά το κάθε ένα πολιτικό πρόσωπο ξεχωριστά», ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως όλα αυτά τα σοκαριστικά γεγονότα στο σύνολό τους «δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα».

«Η Δομή στα Γρεβενά έκλεισε. Ήταν μια πολιτική θέση που εξέφρασα από την αρχή της θητείας μου, και τώρα δικαιώνομαι. Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτούμε είναι τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπου με αυτά, θα ξεκινήσουν τα Γρεβενά να κινούνται και υπάρχουν κι άλλες δικές μου προτάσεις που θα τις δούμε στην πορεία», ήταν η δήλωση του Βουλευτή αναφορικά με την απομάκρυνση των προσφύγων και το οριστικό κλείσιμο της Δομής στα Γρεβενά τονίζοντας ότι «όλοι μαζί από εδώ και μπρος πρέπει να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα».

Αναφορικά με την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, οι θέσεις της βρίσκουν σύμφωνο τον Βουλευτή, ο οποίος ζήτησε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αυξήσει το ποσοστό που αναλογούσε στα Γρεβενά από το πρόγραμμα: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο που προκλήθηκε μέσα στο Δημαρχείο εναντίον του Αντιδημάρχου Γρεβενών Δημητρίου Μπόλη, την υπεράσπιση του οποίου θα αναλάβει ο Βουλευτής στο δικαστήριο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν ευθέως την Δημοκρατία και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου του κάθε ανθρώπου, και ο εκφοβισμός, θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά από την Ελληνική δικαιοσύνη» αφήνοντας αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.