ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00πμ

Τιμούμε τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, του Μάη το 1936 της Θεσσαλονίκης, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής το 1944. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους της χώρας μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις – φιλοδωρήματα που μας επέβαλαν με τα μνημόνια όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, σε συμφωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους του ελληνικού και του διεθνούς κεφαλαίου: το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Απαιτούμε και παλεύουμε για να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα πριν από το 2010, για την 13η και 14η σύνταξη, για τη μείωση της φορολογίας και του κόστους κοινωνικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, εργαζόμενους και ανέργους, χωρίς καμία διάκριση. Απαιτούμε κοινωνικές παροχές που να αντιστοιχούν στις κατακτήσεις της επιστήμης και στις δυνατότητες της χώρας.

Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους στους αγώνες τους για:

-συλλογικές συμβάσεις, κατάργηση ελαστικών ωραρίων, διατήρηση της αργίας της Κυριακής, δικαίωμα στην απεργία. Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι σε νέα μείωση μεροκαμάτων και μισθών.

Δε θα γίνουμε μισθωτοί δούλοι, δε θα ζήσουμε μια άθλια ζωή για να πλουτίζουν λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι ελληνικοί και ξένοι.

Απαιτούμε να μη πάρει μέρος η χώρα μας στις πολεμικές συγκρούσεις των ισχυρών κρατών και των πολυεθνικών κολοσσών που εκπροσωπούν. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γίνεται για το μοίρασμα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των ορυκτών και των δρόμων μεταφοράς τους. Η εμπλοκή της Ελλάδας με παραχώρηση βάσεων, αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κινδυνεύει να φέρει τον πόλεμο στη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός, όπως κι άλλοι λαοί, δεν έχει κανένα όφελος από τους πολέμους. Δεν θα εξασφαλίσουμε με το αίμα μας τα κέρδη πετρελαϊκών, εφοπλιστικών και κατασκευαστικών εταιριών ντόπιων και ξένων.

Κοζάνη 28/4/17