Το Σάββατο 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο κτήριο της διοίκησης του ΛΚΔΜ. O «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση.
Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του συλλόγου η είσοδος στον χώρο της συνεντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνευματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής εκτασης επεισόδια, με κύρια ευθύνη της διευθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.
Αμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία τριών συναδέλφων, μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση. Η παραπάνω διώξη έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.
Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. Στόχο έχουν και τους 3 μισθωτούς της αλλά συνολικά όλο το προσωπικό, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών.
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, το ΣΕΕΕΝ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ζητώντας να πάρουν πίσω άμεσα την μήνυση και την κλήση σε απολογία των συναδέλφων (Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα,Τεντσογλίδη Ηλία ) οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υλοποιήσουν την απόφαση που λήφθηκε με συλλογικές διαδικασίες από το Σύλλογο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να δείξουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, να ζητήσουν να αποσυρθεί η μήνυση και η κλήση σε απολογία των τριών συναδέλφων.
Να είναι σίγουρη η διοίκηση της ΔΕΗ ότι οι ενέργειές της θα πάρουν απάντηση. Η τρομοκτρατία δε θα περάσει.

Πτολεμαίδα 24/2/2017