ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ο κ. Πολυνείκης Αγγέλης, πρόεδρος τοτ Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών  μίλησε στο ραδιοΛόγος μέσα από το διαδικυακό ραδιόφωνο του prlogos και τη συχνότητα του West Radio στους  98FM για μια σημαντική χρονιά για το σύνδεσμο. «Παραλάβαμε μια βαριά κληρονομιά από τον Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο , θεωρώ ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές του». Την επισκεψιμότητα του Λαογραφικού μουσείου, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, τις  εκδόσεις του Συνδέσμου, «το Κοζανιτολόγιο» φέτος , τα Δυτικομακεδονικά τώρα, τα χορευτικά , την  προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να κρατούν το μουσείο ανοιχτό ακόμα και σαββατοκύριακο χωρίς να παίρνουν ένα ευρώ, τις πολλαπλές εκδηλώσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και πολλά άλλα έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών λέγοντας ότι πρόκειται για τον πιο ενεργό σύλλογο στη Δυτική Μακεδονία με πολυσχιδείς δράσεις.

«Τα εκθέματα του μουσείου είναι πάρα πολλά, κάθε μέρα μας φέρνουν πολλούς θησαυρούς, ανησυχούμε για τη συντήρηση τους» δήλωσε στο Λύσανδρο Ρήγα λέγοντας ότι  «το μεγάλο βήμα έγινε. Πήραμε το πρώτο στάδιο για την αναγνώριση του μουσείου ώστε να έχει ο σύνδεσμος αυτοτέλεια και να διαχειρίζεται χρήμα από μόνος του.» «Ορίσαμε τον κανονισμό του μουσείου για τον τρόπο λειτουργίας του» συνέχισε. «Η περιφέρεια και ο δήμος ενδιαφέρονται για το μουσείο, με προτάσεις που έρθουν στη γενική συνέλευση για ψήφιση. Πάρα πολύς κόσμας ήρθε το διήμερο της αποκριάς, από διάφορα μέρη της Ελλάδος λέγοντας τα καλύτερα , ανέφερε ο κ.Πολυνείκης. «Οι επισκέπετες είναι οι πρεσβευτές του μουσείου μας».

Ανάπλαση μπροστά από το Ιστορικό –Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης 

«Ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια προχωρούν στην κατεδάφιση των κτιρίων μπροστά από το μουσείο, θα γίνει αύλειος χώρος με σιντριβάνια και πράσινο, μια όαση στην πόλη δίνοντας εύκολη πρόσβαση στο χώρο» δήλωσε τονίζοντας ενόψει των εκλογών για το νέο προεδρείο ότι είναι ευχάριστο που νέοι άνθρωποι ήρθαν και έβαλαν υποψηφιότητα. «Εύχομαι να έρθει ο κόσμος να τους ψηφίσει γιατί αυτοί είναι το μέλλον του συνδέσμου», ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου