ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Στην απόφαση να αναζητήσουν σπίτια για να μείνουν , με ενοίκιο, το επόμενο διάστημα, οδηγούνται οι ιδιοκτήτες των 30 περίπου σπιτιών που υπέστησαν μεγάλες ζημιές στον οικισμό των Αναργύρων, μετά την μεγάλη κατολίσθηση των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, τον οικισμό επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αλλά και κλιμάκιο του ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) ενώ την προσεχή Παρασκευή αναμένεται στο χωριό ο γνωστός σεισμολόγος , πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, όπου και θα κάνει αυτοψία στο ρήγμα και να δει από κοντά τα σπίτια και τις ζημιές που υπέστησαν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” , με αφορμή την παρουσία κατοίκων από τους Ανάργυρους στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης, “ήρθαμε στο Περιφερειακό συμβούλιο να ακούσουμε τον περιφερειάρχη , την ενημέρωση που θα κάνει, μετά και την επίσκεψή του στο χωριό σήμερα, όπου σε κάποια προβλήματά μας, δίνονται λύσεις. Στα 30 σπίτια που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές, δόθηκε εντολή να ψάξουν να νοικιάσουν σπίτια, ώστε να μένουν σε σπίτια και να μεταφερθούν οι οικοσκευές τους και επίσης να μην ταλαιπωρούνται , μένοντας σε ξενοδοχεία. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 μήνες , μπορεί και παραπάνω”. Επίσης, σημείωσε πως οι κάτοικοι έκαναν ένα συντονιστικό που θα μεριμνήσει στις περεταίρω ενέργειες, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος στην εν λόγω νέα συνάντηση, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της ΔΕΗ, (μιας και η ΔΕΗ θα πληρώνει για το ενοίκιο, όπως άλλωστε πληρώνουν τώρα τα ξενοδοχεία).

Από εκεί και πέρα, στους Ανάργυρους ήταν σήμερα και το ΤΑΣ, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στον οικισμό και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας. “Ζητούμε από το κράτος να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Σταθάκη”, κατέληξε ο ίδιος, λέγοντας πως η ζωή στους Αναργύρους δεν είναι η ίδια όπως πριν…

Το θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου και έγινε ενημέρωση από τον περιφερειάρχη, τόσο για τους Ανάργυρους, όσο και για την Ακρινή. “Τα ζητήματα μετεγκατάστασης ήταν πάντα προτεραιότητά μας”, τόνισε ο κ. Καρυπίδης, λέγοντας πως ήδη έχει σταλεί υπόμνημα στα σχετικά υπουργεία, αλλά και επίσης ζητήθηκε στήριξη και από την Ε.Ε.  Ο κ. Καρυπίδης, ανέφερε τα όσα έγιναν μέχρι τώρα για τον οικισμό, και τι ενέργειες ακολούθησαν, καθώς και τα αποτελέσματα των επαφών του στην Αθήνα, με τον υπουργό.

δειτε live εδώ

Β.Σ.