16ο FINAL FOUR ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σε λιγότερο από 24 ώρες το κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης Κοζάνης πρόκειται να φιλοξενήσει ακόμα μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Οι  ημιτελικές φάσεις αλλά και ο μεγάλος τελικός για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών στο χάντμπολ. Η μάχη θα δοθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις 23-24 Φεβρουαρίου 2018 στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης. Στον  1ο ημιτελικός αγωνίζονται οι ομάδες ΟΦΝ Ιωνίας- Φίλιππος Βέροιας και στο 2ο ημιτελικός οι ομάδες ΠΑΟΚ RED LED – Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές και τις ομάδες ως κάλεσμα στο φιλαθλητικό κοινό. Το 16ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών στο χάντμπολ επιστρέφει στην Κοζάνη μετά από 19χρόνια, αφού το 1o Final Four στην ιστορία του θεσμού πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1998-1999, ενώ πέρσι στο ίδιο γήπεδο διοργανώθηκε με επιτυχία το 15o Final Four του Κυπέλλου Ανδρών.

Κατά τη διαρκεί της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε πως “Η Κοζάνη φημίζεται για την παράδοση της στο χάντμπολ και ευελπιστούμε ότι θα χαρούμε όλοι σε μια μεγάλη γιορτή”. Ακόμα επεσήμανε πως το κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης έχει φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και ο κόσμος καταφέρνει να δημιουργήσει πάντα ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Τέλος κάλεσε το φίλαθλο κοινό να δώσει το παρόν στους ημιτελικούς και τον τελικό.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, ανέφερε πως το κλειστό ΔΑΚ της Λευκόβρυσης και η Κοζάνη μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις και είπε χαρακτηριστικά πως “σε αυτή την πόλη και αυτό το γυμναστήριο μπορούμε να φέρουμε και κάτι μεγαλύτερο”. Τέλος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και φυσικά ευχαρίστησε τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης καθώς και τον Δήμο Κοζάνης.

Μετά το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ομάδες και δήλωσε πως η περιφέρεια είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις. Ενώ έκλεισε το λόγο του λέγοντας, απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος Κώστα Σταματιάδη, “το μόνο που μένει είναι να φέρετε τα γραφεία σας εδώ…”.

Τέλος μίλησε ο Τομεάρχης Επικοινωνίας Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως η ΔΕΗ στηρίζει οικονομικά τέτοιες διοργανώσεις. Τόνισε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα δείχνουν τις δυνατότητες της περιφέρειας και δίνουν ζωντάνια στις πόλεις.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι εκπρόσωποι των τεσσάρων φιναλίστ, ΟΦΝ Ιωνίας, Φιλίππου Βέροιας, ΠΑΟΚ RED-LED και Φέτα Ήπειρος Αναγέννησης Άρτας απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να στηρίξει τις ομάδες οι οποίες υποσχέθηκαν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και οι τέσερις ομάδες θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό και την πρώτη θέση.

Το πρωί της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης (23-24/2).

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και ισχύει για δύο ημέρες- τρεις αγώνες

Έχουν εκδοθεί 2.250 εισιτήρια, 1.350 μπλε χρώματος για τις ανάγκες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και 900 λευκού χρώματος για τους φιλάθλους των ομάδων ΟΦΝ Ιωνίας, Φέτα Ήπειρος Αναγέννησης Άρτας και Φιλίππου Βέροιας.

Σημεία διάθεσης εισιτηρίων:

-Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης

(Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας 3, τέρμα Ν. Κρίνης)

-Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας

(ΔΑΚ Αμυνταίου)

-Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας

(Περικλέους 2, Βέροια)

Ώρες: 09:00-15:00

-Κατάστημα «Γερμανός» της Κοζάνης

Την Παρασκευή και το Σάββατο πριν από τους αγώνες θα λειτουργήσουν εκδοτήρια έξω από το ΔΑΚ Λευκόβρυσης για τις ανάγκες των φιλάθλων.

Ο τελικός είναι στις 6 το απόγευμα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. Το 16ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών στο χάντμπολ θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης σε συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ.

16ο Final Four Κυπέλλου Γυναικών

23-24 Φεβρουαρίου 2018- ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

1ος ημιτελικός: ΟΦΝ Ιωνίας- Φίλιππος Βέροιας

2ος ημιτελικός: ΠΑΟΚ RED LED – Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Τελικός