ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ ΚΑΙ EXTREME SPORTS ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης βρέθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης το Σάββατο, 20 Μαΐου, για την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητές του.  Οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν να ενημερωθούν από προπονητές και αθλητές για το τμήμα θαλασσίου σκι, το τμήμα κωπηλασίας, τα καλοκαιρινά 10ήμερα για παιδιά προεφηβικής ηλικίας, τις αθλητικές του επιτυχίες, την εκπαίδευση ενηλίκων και γενικότερα για τα οφέλη του ναυταθλητισμού και τις δυνατότητες άθλησης και αναψυχής στην λίμνη Πολυφύτου.
Όπως είπε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η  Τάσα Μέντζιου, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ: “ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που είχε το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου. Στόχος ήταν να γνωρίσει ο κόσμος από κοντά τις δράσεις που έχουμε στον Ν.Ο.Κ, τα αθλητικά δεκαήμερα , το θαλάσσιο σκι και την ποδηλασία. Για αυτό άλλωστε είχαμε μαζί μας και εργόμετρα, ένα κωπηλατικό σκάφος και ένα σκιφ μονό , και φυλλάδια που εξηγούν όλες τις δραστηριότητες”.

Όπως εξήγησε, αναφορικά με τα αθλητικά δεκαήμερα, δεν πρόκειται ακριβώς για κατασκηνώσεις αλλά για διημερεύσεις στον όμιλο ,που ξεκινούν στις 9 το πρωί και διαρκούν μέχρι τις 5 το απόγευμα και αφορούν παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν το νερό , τα αθλήματα που γίνονται στον όμιλο, μέσα από το παιχνίδι. Μέσα από το θαλάσσιο σκι και την κωπηλασία τα παιδιά αγωνίζονται και σε extreme sports, κάνοντας flying fox , νεροτσουλήθρα, σαμπρέλα και πολλές ακόμη δραστηριότητες, με τις οποίες περνούν ωραία.

Απώτερος στόχος είναι ο Ναυτικός Όμιλος να κερδίσει αθλητές για τα δύο βασικά τους αθλήματα, την κωπηλασία και το θαλάσσιο σκι. Όπως σημείωσε, επίσης, η κ. Μέντζιου, ο ΝΟΚ δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης 33 χρόνια τώρα, και τα τελευταία μάλιστα με μεγάλες επιτυχίες. “Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό που μας δίνει η φύση όσο καλύτερα γίνεται, γιατί είναι μοναδικό. Ο αθλητισμός πλάθει χαρακτήρες, δημιουργεί ωραία πρότυπα , για την επίτευξη των στόχων τους, στον αθλητισμό και όχι μόνο”, σημείωσε η ίδια.

Το δύσκολο κομμάτι στις εποχές που ζούμε, είναι το οικονομικό. Υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί που επιδοτούν στολές, καύσιμα ή κ.ο.κ., ενώ υπάρχει ανεπτυγμένο και το εθελοντικό κομμάτι, και στο προπονητικό κομμάτι. Στο κομμάτι των  εγκαταστάσεων, γίνεται η όποια προσπάθεια χρειάζεται για τους αθλητές του Ν.Ο.Κ.
Επόμενοι στόχοι για το σύλλογο, είναι η καθιερωμένη διοργάνωση ενός αγώνα θαλασσίου σκι (διεθνής, με συμμετοχές πανελλαδικά και παγκόσμια) και ενός αγώνα κωπηλασίας (διασυλλογικός με 200 αθλητές πανελλαδικά). Επίσης, να σημειωθεί πως τα παιδιά κωπηλασίας και σκι θα συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες πρωταθλημάτων.

Τα αθλητικά δεκαήμερα ξεκινούν από τις 19-20 Ιουνίου και τελειώνουν στις 12 Αυγούστου (το κόστος για ένα δεκαήμερο είναι στα 220 ευρώ ανά παιδί, ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχουν αδέρφια γίνεται έκπτωση). Για την κωπηλασία υπάρχει μηνιαία τιμή, ενώ για το σκι, η τιμή είναι ανά μάθημα, ή μέσω πακέτου για 10 σκι κ.ο.κ.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του συλλόγου ή στο τηλέφωνο 6949303130.

Β.Σ.

 

διαβάστε επίσης

Ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης παρουσίασε τα αθλητικά προγράμματά του στο κοινό